Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

«Ο Γιώργος Τράγκας δεν αισθανόταν ασφαλής από τους κληρονόμους του»

«Ο Γιώργος Τράγκας δεν αισθανόταν ασφαλής από τους κληρονόμους του»
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις των δύο κληρονόμων του Γιώργου Τράγκα για την αμύθητη περιουσία του.

Ο γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης Τράγκας, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της χήρας Μαρίας Καρρά, ενός Ελβετού δικηγόρου από τη Γενεύη και μιας συμβολαιογράφου στο Μονακό, για απιστία κακουργηματικού χαρακτήρα. Τους κατηγορεί ότι την ώρα που η περιουσία – μαμούθ του Γιώργου Τράγκα έχει δεσμευθεί, εκείνοι βάζουν χέρι στα χρήματα.

Δικαστική απόφαση έρχεται να δικαιώσει τον γιο του δημοσιογράφου, απαγορεύοντας στον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης του πατέρα του οποιαδήποτε πληρωμή μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, Νίκος Αγαπηνός, ανέφερε: «Η Μαρία Καρρά έχει υποτιμήσει τρία βασικά πράγματα. Ο Γιώργος Τράγκας όταν άφησε τη διαθήκη αυτήν περιέλαβε περιουσιακά στοιχεία, όχι μόνο αυτά που ήταν στο όνομά του, αλλά και αυτά που ήταν σε offshore, των οποίων ήταν ο μοναδικός μέτοχος. Η βασική εταιρεία που χρηματοδότησε την απόκτηση των ακινήτων την ονόμασε “family line”, δεν την είπε “Μαρία Καρρά”.

Δύο ακόμα βασικά θέματα που όρισε ο Γιώργος Τράγκας στη διαθήκη του, είναι ότι καθόρισε να εφαρμόζεται το ελληνικό δίκαιο και γνωρίζοντας ότι ίδιος εφέρετο, όπως και η κα Καρρά, να είναι κάτοικοι Μονακό, ήθελε να της αποστερήσει το πλεονέκτημα να εφαρμοστεί ένα δίκαιο σε μια χώρα που εκείνη εφέρετο μόνιμος κάτοικος. Και το κυριότερο, όρισε να μην μπορεί να κάνει τίποτα ο εκτελεστής της διαθήκης στο Μονακό, αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη ενός ανθρώπου που είναι της οικογένειάς του. (…) Είναι προφανές ότι δεν αισθανόταν ασφαλής από το σύνολο των κληρονόμων του και είναι σαφές το ποια υπονοώ».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις