Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο γνωστός τράπερ Don Leon στη συμμορία που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ – «Ξέπλενε» τα χρήματα μέσω βίντεο κλιπ

Ο γνωστός τράπερ Don Leon στη συμμορία που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ – «Ξέπλενε» τα χρήματα μέσω βίντεο κλιπ

Στη σύλληψη του γνωστού τράπερ Don leon, ο οποίος συμμετείχε σε σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει τη σπείρα που είχε πραγματοποιήσει 10 διαρρήξεις σε ΑΤΜ με λεία 710.000 ευρώ.

Εκτός από τον γνωστό τράπερ, άλλα δύο άτομα συμπλήρωναν την ομάδα της συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ.

Ο επαγγελματισμός και η παρατηρητικότητα των αρμόδιων αξιωματικών και υπαξιωματικών που χειρίστηκαν στην υπόθεση, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών μελών της οργάνωσης, ηλικίας 26, 27 και 28 ετών, οι οποίοι προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και μέσω αυτών μετέβαιναν σε επαρχιακές περιοχές της Ελλάδας, όπου, χρησιμοποιώντας τροχούς κοπής μετάλλων ή τοποθετώντας εκρηκτικές ύλες, παραβίαζαν Α.Τ.Μ. με σκοπό να αφαιρέσουν τα χρήματα που περιείχαν.   

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις εκρήξεων Α.Τ.Μ. σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 7 κλοπές οχημάτων. Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στο Καματερό, ενώ είχε προηγηθεί διάρρηξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη, όπου είχαν αφαιρέσει 198.515 χιλιάδες.

Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προκλητικά πολυτελή βίο, τον οποίο επιδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους δαπανώντας υπέρογκα ποσά μέσω της μουσικής βιομηχανίας ή μέσω στοιχηματισμού σε καζίνο.

Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν εντός του ορμητηρίου και συνελήφθησαν, ενώ συνολικά από σωματικές έρευνες και έρευνες σε οχήματα, οικίες και στο ορμητήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·          -206.570- ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ,

·         -1- κιλό και -518- γραμμάρια εκρηκτικής ύλης,

·         πολεμικό τυφέκιο τύπου M16,

·         πιστόλι,

·         φυσίγγια,

·         -4- πυροκροτητές,

·         πυραγωγό σχοινί,

·         εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων,

·         μεταλλικός τροχός κοπής,

·         διαρρηκτικά εργαλεία, σπρέι χρώματος,

·         ρουχισμός, φακοί κεφαλής,

·         κινητά και

·         κλειδιά οχημάτων. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δραστών, για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού εντός της οικίας του, την οποία επισκεπτόταν συχνά ο εν λόγω δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- πιστόλια και πλήθος φυσιγγίων. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης και την εξιχνίαση περισσότερων περιπτώσεων που τυχόν εμπλέκονται, συνεχίζονται.

Σημειώνεται πως ο 28χρονος τράπερ το 2021 είχε συλληφθεί και πάλι σε σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ΑΤΜ κι είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιανουάριο του 2023.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις