Ελλάδα

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από την Αθηνά Λινού να ανακαλέσει τις δηλώσεις τις για τους ιδιώτες παιδιάτρους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από την καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού να ζητήσει συγνώμη, για τις δηλώσεις που έκανε για τους ελεύθερους επαγγελματίες παιδιάτρους.

Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του, για τις δηλώσεις της καθηγήτριας κ. Αθηνάς Λινού που «προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο και υποβιβάζουν το σημαντικό έργο που προσφέρει στον ασθενή και στο σύστημα υγείας».

«Καλούμε την κυρία Λινού να μιλάει ως επιστήμονας και όχι ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν προσέφερε τίποτα στη βελτίωση του συστήματος υγείας. Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που υπολειτουργεί στο δημόσιο σύστημα υγείας ενώ έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη, ενάντια στην πανδημία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους», τονίζουν οι γιατροί του ΙΣΑ.

Οι παιδίατροι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν διακριθεί όχι μόνο για το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο αλλά και για την αφιλοκερδή προσφορά τους στον ασθενή. Περισσότεροι από 500 ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί συμμετέχουν στο Κοινωνικό Ιατρείο του ΙΣΑ και πολλοί ακόμα παρέχουν τις υπηρεσίες τους, σε εθελοντικές ομάδες.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ο ιατρικός κόσμος παραμένει υπαμειβόμενος και με δύσκολες συνθήκες εργασίας, σε σχέση με τους γιατρούς, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

«Για το λόγο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα νέων ιατρών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη πρόβλημα, στην κάλυψη πολλών ειδικοτήτων ειδικά στην περιφέρεια και στις δημόσιες δομές υγείας. Υγεία χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει. Ας δείξουμε στον ιατρικό κόσμο, το σεβασμό και την εκτίμηση που του αναλογεί», καταλήγουν οι γιατροί.\

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρώην ποδοσφαιριστής «εγκέφαλος» σπείρας που «έσπρωχνε» κοκαΐνη σε κλαμπ – Συνελήφθη αστυνομικός, κατηγορείται ειδικός φρουρός
Σημαντικό ρόλο φέρεται να είχε και μία 28χρονη γυναίκα, η σύντροφός του, η οποία συμμετείχε στην παραλαβή, φύλαξη και προετοιμασία των ουσιών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ 8
Οι σοκαριστικοί διάλογοι των «βαρόνων» που «έσπρωχναν» κοκαΐνη και κάνναβη σε ανήλικους – «Κόψε τα μικρά, γ@@ στην τραμπούκα και στο ξύλο»
Συγκλονιστική είναι περίπτωση ανήλικης, η οποία κάπνισε κάνναβη και έκανε εμετούς. «Έλα να με βοηθήσεις πεθαίνω» λέει η ανήλικη στο μέλος της συμμορίας, με εκείνον να της απαντά: «Νομίζεις ότι πεθαίνεις»
Σύλληψη μελών εγκληματικών οργανώσεων για διακίνηση ναρκωτικών σε ανήλικους 5