Ελλάδα

Ο Ιμάμης του… Αγίου Παντελεήμονα – Σε κλοιό “ειδικών υπηρεσιών” για κηρύγματα μίσους

- Σε κλοιό των ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας ο αυτοαποκαλούμενος Ιμάμης - Το δίκτυο που έχει στήσει την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τα ιδιαίτερα - Η ύποπτη καφετέρια και η κατήχηση σε μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα - Οι πληροφορίες που τον συνδέουν με διακίνηση μαχητών του ISIS και τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Κηρύγματα μίσους εναντίον του Δυτικού τρόπου ζωής, που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν φτάσει στα “αφτιά” των Ειδικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
“Βουτηγμένοι στην λάσπη, αμαρτωλοί από την ημέρα που γεννήθηκαν, κοιτάξτε τις γυναίκες τους, όλες κυκλοφορούν ντυμένες σαν “κοινές” του πεζοδρομίου”, είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιεί αυτόκλητος ιμάμης, ο οποίος συχνάζει σε καφέ της περιοχής και μάλιστα χρησιμοποιεί το κατάστημα για “ιδιαίτερα” κηρύγματα σε μουσουλμάνους.
Ήδη, οι Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ έχουν γνώση αυτών των κινήσεων – ενημερώθηκαν από μουσουλμάνους που αντιδρούν σε αυτά τα κηρύγματα – και έχουν απλώσει το δίκτυό τους, προκειμένου να μπορούν να επέμβουν άμεσα και μάλιστα παρουσία αρμόδιου εισαγγελέα, ώστε να πραγματοποιήσουν προσαγωγές ακόμα και συλλήψεις, χωρίς να αποκλείονται σε ειδικές περιπτώσεις ακόμα και οι απελάσεις. Όλα αυτά, βέβαια, σε περίπτωση που η κατάσταση αρχίζει να φαίνεται επικίνδυνη.
Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κήρυγμα του αυτόκλητου ιμάμη περιορίζεται στην καταγγελία του “αμαρτωλού Δυτικού τρόπου ζωής”, χωρίς όμως να επεκτείνεται στην “Τζιχάντ” ή στον προσηλυτισμό στις γραμμές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, το οποίο άλλωστε βαδίζει σταθερά από ήττα σε ήττα, στα πεδία των μαχών, σε Συρία και Ιράκ.

Πληροφορίες και φήμες

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης για το συγκεκριμένο άνθρωπο, τον αυτόκλητο ιμάμη εν προκειμένω, υπάρχουν αναφορές  -που όμως δεν έχουν διασταυρωθεί- πως κατά το παρελθόν και πριν βρεθεί στην Ελλάδα, όπου διαμένει με νόμιμο τρόπο, είχε εμπλακεί σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Βόρειο Αφρική.
Μάλιστα, οι ίδιες αναφορές θέλουν το συγκεκριμένο άνθρωπο να τροφοδοτούσε -τις στρατιωτικές μονάδες του Ισλαμικού Χαλιφάτου με μαχητές, μέσω του κυκλώματος διακινήσεις παράτυπων μεταναστών.
Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν στάθηκε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν ισχύουν ή απλά ανήκουν στην σφαίρα τις φαντασίας.
Βέβαια, επειδή το διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι υπό διαρκή και διακριτική παρακολούθηση από τις Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, έχει διαπιστωθεί πως -μέχρι στιγμής- δεν έχει εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά, ενώ ακόμα και οι συνομιλίες του, τόσο με άτομα που διαμένουν στην Ελλάδα, όσο και με τους συγγενείς του στην μέση Ανατολή, δεν περιέχουν κάτι το περίεργο και εξτρεμιστικό.
Παντως, και επειδή οι καιροί που διανύουμε χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την επιτήρηση του, ξεψαχνίζουν τα πάντα, ώστε να είναι σίγουροι, πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο κύκλος των επαφών του, δεν είναι διατεθειμένοι να δημιουργήσουν προβλήματα στην χώρα μας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικές εικόνες μετά την έκρηξη στην Πλάκα - Αγωνία για τους δυο ηλικιωμένους που μένουν στο κτίριο
Άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί αναζητούν στα χαλάσματα του κτιρίου τυχόν εγκλωβισμένους - Από την έκρηξη το οστικό κύμα ήταν τεράστιο και έχουν σπάσει πολλά τζάμια κτιρίων στην περιοχή
Έκρηξη στην Πλάκα
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
11
Το μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη στην προφυλακισμένη γιατρό για την πλασμαφαίρεση - «Αγαπητή μου, δεν είμαι για να δίνω τέτοια ποσά»
«Αντιλαμβάνομαι πως ζείτε έναν εφιάλτη. Όταν μπορέσεις πάρε με» έγραψε ο υπνοθεραπευτής στη γιατρό όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και το εσωτερικό της κλινικής στο Κολωνάκι 42
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο αφόρτιστος απινιδωτής, η γραμμή που έδωσε η γιατρός και το μήνυμα του υπνωτιστή «θα τον στριμώξω εγώ»
«Δεν είχα ιδέα ότι τα μηχανήματα ήταν παράνομα, νομίζαμε ότι όλα ήταν νόμιμα. Είπα στην πρώτη μου κατάθεση ότι ο Μαζωνάκης ήρθε στις 15:30 γιατί αυτή ήταν η γραμμή που μας έδωσε η γιατρός» υποστήριξε στον ανακριτή η 55χρονη νοσηλεύτρια
Γιατρός 8