Ελλάδα

Ο Ιμάμης του… Αγίου Παντελεήμονα – Σε κλοιό “ειδικών υπηρεσιών” για κηρύγματα μίσους

- Σε κλοιό των ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας ο αυτοαποκαλούμενος Ιμάμης - Το δίκτυο που έχει στήσει την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τα ιδιαίτερα - Η ύποπτη καφετέρια και η κατήχηση σε μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα - Οι πληροφορίες που τον συνδέουν με διακίνηση μαχητών του ISIS και τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
Κηρύγματα μίσους εναντίον του Δυτικού τρόπου ζωής, που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν φτάσει στα “αφτιά” των Ειδικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
“Βουτηγμένοι στην λάσπη, αμαρτωλοί από την ημέρα που γεννήθηκαν, κοιτάξτε τις γυναίκες τους, όλες κυκλοφορούν ντυμένες σαν “κοινές” του πεζοδρομίου”, είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιεί αυτόκλητος ιμάμης, ο οποίος συχνάζει σε καφέ της περιοχής και μάλιστα χρησιμοποιεί το κατάστημα για “ιδιαίτερα” κηρύγματα σε μουσουλμάνους.
Ήδη, οι Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ έχουν γνώση αυτών των κινήσεων – ενημερώθηκαν από μουσουλμάνους που αντιδρούν σε αυτά τα κηρύγματα – και έχουν απλώσει το δίκτυό τους, προκειμένου να μπορούν να επέμβουν άμεσα και μάλιστα παρουσία αρμόδιου εισαγγελέα, ώστε να πραγματοποιήσουν προσαγωγές ακόμα και συλλήψεις, χωρίς να αποκλείονται σε ειδικές περιπτώσεις ακόμα και οι απελάσεις. Όλα αυτά, βέβαια, σε περίπτωση που η κατάσταση αρχίζει να φαίνεται επικίνδυνη.
Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κήρυγμα του αυτόκλητου ιμάμη περιορίζεται στην καταγγελία του “αμαρτωλού Δυτικού τρόπου ζωής”, χωρίς όμως να επεκτείνεται στην “Τζιχάντ” ή στον προσηλυτισμό στις γραμμές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, το οποίο άλλωστε βαδίζει σταθερά από ήττα σε ήττα, στα πεδία των μαχών, σε Συρία και Ιράκ.

Πληροφορίες και φήμες

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης για το συγκεκριμένο άνθρωπο, τον αυτόκλητο ιμάμη εν προκειμένω, υπάρχουν αναφορές  -που όμως δεν έχουν διασταυρωθεί- πως κατά το παρελθόν και πριν βρεθεί στην Ελλάδα, όπου διαμένει με νόμιμο τρόπο, είχε εμπλακεί σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Βόρειο Αφρική.
Μάλιστα, οι ίδιες αναφορές θέλουν το συγκεκριμένο άνθρωπο να τροφοδοτούσε -τις στρατιωτικές μονάδες του Ισλαμικού Χαλιφάτου με μαχητές, μέσω του κυκλώματος διακινήσεις παράτυπων μεταναστών.
Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν στάθηκε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν ισχύουν ή απλά ανήκουν στην σφαίρα τις φαντασίας.
Βέβαια, επειδή το διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι υπό διαρκή και διακριτική παρακολούθηση από τις Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, έχει διαπιστωθεί πως -μέχρι στιγμής- δεν έχει εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά, ενώ ακόμα και οι συνομιλίες του, τόσο με άτομα που διαμένουν στην Ελλάδα, όσο και με τους συγγενείς του στην μέση Ανατολή, δεν περιέχουν κάτι το περίεργο και εξτρεμιστικό.
Παντως, και επειδή οι καιροί που διανύουμε χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την επιτήρηση του, ξεψαχνίζουν τα πάντα, ώστε να είναι σίγουροι, πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο κύκλος των επαφών του, δεν είναι διατεθειμένοι να δημιουργήσουν προβλήματα στην χώρα μας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Συνελήφθη ο 23χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον 20χρονο στην Καλαμαριά – Άλλαξε την αρχική κατάθεσή του
Νωρίτερα, ο 23χρονος παραδόθηκε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές, που τον αναζητούσαν για την δολοφονία του 20χρονου το βράδυ της Πέμπτης (12.03.2026) στην Καλαμαριά
Καλαμαριά
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση