Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο ΙΣΑ ζητάει ιδιώτες γιατροί να παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ο ΙΣΑ ζητάει ιδιώτες γιατροί να παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επιστολή του στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητά την ισονομία και την ισοτιμία μεταξύ των γιατρών του ΕΣΥ και των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.

Στην επιστολή του ο ΙΣΑ αναφορικά με την ισοτιμία μεταξύ των γιατρών του ΕΣΥ και των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών αναφέρει τα εξής:«Δια της παρούσης επιστολής μας επιθυμούμε να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας επί του άρθρου 7 του νέου σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο “Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας”.

Η ανωτέρω πρόβλεψη της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την οποία έχουμε εκθέσει τις απόψεις μας, θα πρέπει να ισχύσει και προς την αντίθετη κατεύθυνση, λαμβάνοντας την αντίστοιχη μέριμνα και για τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι πως όλοι οι γιατροί τόσο αυτοί που υπηρετούν στον Δημόσιο Τομέα, όσο και οι ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες είναι ισότιμοι στην επιστημονικότητα τους. Τούτο έχουμε τονίσει πολλές φορές και στο ζήτημα της ισοτιμίας των ιατρικών πιστοποιητικών.

Κατά συνέπεια, φρονούμε ότι για λόγους ισότητας και ισονομίας, θα πρέπει να υπάρξει σχετική πρόβλεψη και να δοθεί η δυνατότητα και στους ιδιώτες ιατρούς να παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ως ελευθεροεπαγγελματίες, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις