Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο κορονοϊός… δεν έχει ηλικία! Γιατί ανησυχούν οι γιατροί για την 17χρονη διασωληνωμένη

Ο κορονοϊός… δεν έχει ηλικία! Γιατί ανησυχούν οι γιατροί για την 17χρονη διασωληνωμένη
Φωτογραφία αρχείου

Αυξημένα τα κρούσματα κορονοϊού στους νέους ανθρώπους. Η νόσος Covid-19 “χτύπησε” βρέφος από την Έδεσσα και έναν 30χρονο που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 217 κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα (16.08.2020) ο ΕΟΔΥ. Στους 228 οι νεκροί.

Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που… βροντοφωνάζουν οι επιστήμονες από την πρώτη στιγμή: ότι ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις.

Χθες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, έγινε γνωστό ότι μία 17χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ. Αυτό που ανησυχεί τους γιατρούς είναι το γεγονός ότι ενώ το κορίτσι δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, η νόσος Covid-19 έχει προκαλέσει τέτοια βλάβη στον οργανισμό της, που η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη. 

Στα παραπάνω στοιχεία, έρχεται να προστεθεί το κρούσμα κορονοϊού σε βρέφος μόλις 3,5 μηνών στην Έδεσσα, αλλά αυτό ενός 30χρονου – επίσης Εδεσσαίου – ο οποίος νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ σε κρίσιμη κατάσταση

Κοτανίδου: Μπορούν όλοι να νοσήσουν και να νοσήσουν βαριά

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, επανέλαβε ότι οι νέοι κινδυνεύουν να νοσήσουν, όπως και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. 

Click4more: Κορονοϊός: Ξανά στο “κόκκινο” η Αττική – Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

“Αν ο κόσμος τηρούσε τα μέτρα, δεν θα υπήρχε λόγος να ληφθούν νέα μέτρα. Δεν νομίζω ότι θα ξαναδούμε lockdown. Απ’ ό,τι φάινεται, μόνο η αστυνομία και τα πρόστιμα μας τρομάζουν. Ο ιός δεν έχει ηλικία και αυτό το είπαμε από την πρώτη στιγμή, ότι μπορούν να προσβληθούν και παιδιά. Μπορούν όλοι να νοσήσουν και να νοσήσουν βαριά. Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά και ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα και ουσιαστικά να προκαλούν την τύχη τους. Η επιδημία είναι μία καινούργια ίωση που είναι υπό διερεύνηση. Φαίνεται να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη γρίπη και γι’ αυτό φαίνεται ότι θα μας απασχολεί για καιρό…”, είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις