Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο Κώστας Αγοραστός διαψεύδει την πρόεδρο των συγγενών θυμάτων για το μπάζωμα στα Τέμπη: «Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο»

Ο Κώστας Αγοραστός διαψεύδει την πρόεδρο των συγγενών θυμάτων για το μπάζωμα στα Τέμπη: «Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, διαψεύδει τα όσα δήλωσε η μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου των συγγενών θυμάτων στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού, για το μπάζωμα στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος…

Η κυρία Καρυστιανού, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι έστειλε εξώδικο στον τότε Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, καθώς οι πληροφορίες της έλεγαν ότι το μπάζωμα στα Τέμπη έγινε από την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την ίδια, είχε λάβει γραπτή απάντηση από τον κύριο Αγοραστό, ότι εκείνος «ακολουθούσε εντολές» από τον κύριο Τριαντόπουλο.

Αγοραστός: Δεν είναι όπως τα λέει η κυρία Καρυστιανού

Ο Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο aftodioikisi.gr, είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κυρία Καρυστιανού»…

«Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εγώ γραπτή δήλωση στην κυρία Καρυστιανού, ούτε έδωσα, ούτε αναφέρω το όνομα που η ίδια λέει».

Για το μπάζωμα στα Τέμπη, αναφέρει ο πρώην περιφερειάρχης:

«Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάση του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια-υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, προσωπικό, σκαπτικά μέσα κ.α. Οπότε, δεν υπήρξε καμία μεμονομένη πρωτοβουλία, ούτε προσωποποιείται η “εντολή”. Στο Σ.Ο.Π.Π συμμετέχουν πολλοί… και οι όποιες ενέργειες αποφασίζονται συντονισμένα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις