Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξετάσει τα σενάρια για εκλογές από τα Χανιά – Πότε είναι πιο πιθανό να γίνουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξετάσει τα σενάρια για εκλογές από τα Χανιά – Πότε είναι πιο πιθανό να γίνουν

Για τα Χανιά όπου θα περάσει, μαζί με την οικογένεια του, μέρος των γιορτών προετοιμάζεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκεί τελικά, στην ησυχία της πατρογονικής εστίας, και όχι στα βουνά της Ηπείρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μελετήσει τις εισηγήσεις για την ημερομηνία των εκλογών και θα λάβει ίσως την τελική του απόφαση.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές έχουν ήδη μεταβεί στις περιφέρειες τους για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, που φέτος επισκιάζονται από τον προεκλογικό αγώνα.

Τα επιχειρήματα για εκλογές την άνοιξη

Εκλογές από τον Απρίλιο και μετά έδειξε ο Πρωθυπουργός στην παρέμβαση του στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν, μεταξύ άλλων, στη γενική πορεία της οικονομίας αλλά και στην απήχηση που αναμένουν να έχει η στήριξη των αδυνάμων, όπως και τα μέτρα που «απλώνονται» και στη μεσαία τάξη. Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα, το market pass, το «καλάθι του νοικοκυριού», το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης κ.α..

Τα επιχειρήματα όσων εισηγούνται κάλπες προς το τέλος της τετραετίας είναι επίσης και ότι τον Μάιο θα δρομολογηθεί η τρίτη κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου μισθού. Επίσης, τον Απρίλιο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο στεγαστικό πρόγραμμα για τους νέους, ένα κοινό στο οποίο «στοχεύει» η ΝΔ. Παράλληλα τον Μάρτιο προωθείται και η πρόσληψη 16.000 ατόμων στο δημόσιο.

«Γρίφος» οι μετεκλογικές συνεργασίες

«Γρίφος» δεν είναι μόνο η ημερομηνία των εκλογών αλλά και οι μετεκλογικές συνεργασίες, στην περίπτωση που οι δεύτερες κάλπες δεν βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στη ΝΔ δεν περνά απαρατήρητη η όλο και μεγαλύτερη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε μία σειρά θεμάτων και το βάθος διακρίνουν ένα… «φλερτ» που μπορεί να οδηγήσει σε μία… επίσημη σχέση.

Στο μεταξύ Τσίπρας και Ανδρουλάκης «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος έχει… πιο ισχυρό προοδευτικό πρόσημο και μεγαλύτερη απήχηση στο κέντρο.

“Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να πάμε μπροστά με μία ισχυρή κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό και πρωταγωνιστή τη δημοκρατική παράταξη” δηλώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπό αυτό το πρίσμα η ΝΔ κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της για να πετύχει ισχυρό προβάδισμα στις πρώτες κάλπες, που να δημιουργεί συνθήκες αυτοδυναμίας στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις