Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ο λαλίστατος Γαβρόγλου σιωπά και αδρανεί για την καταπολέμηση του μπούλινγκ”! – Video

“Ο λαλίστατος Γαβρόγλου σιωπά και αδρανεί για την καταπολέμηση του μπούλινγκ”! – Video
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Δήλωση – “χαστούκι” του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης στην κατά γενική ομολογία απαθή στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας απέναντι στο φαινόμενο του μπούλινγκ μετά και τη νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου για τη νέα υπόθεση μπούλινγκ:

Λίγους μήνες μετά το τραγικό περιστατικό με τον Νικόλα, άλλη μία απόπειρα αυτοκτονίας έρχεται να καταδείξει την απουσία των αρμόδιων φορέων από την σχολική κοινότητα.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να μας ενημερώσουν ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν κάνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και δεν είναι άλλοι, από το Υπουργείο Παιδείας, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα λαλίστατοι για μία σειρά άλλων θεμάτων, αλλά για το συγκεκριμένο πρόβλημα σιωπούν χαρακτηριστικά.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη μόνο για την συντήρηση των σχολικών μονάδων, και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στο παιδαγωγικό έργο και στην λειτουργία του σχολείου.

Μέχρι στιγμής, ο Δήμος είναι ο μοναδικός θεσμικός φορέας που προσπαθεί να βοηθήσει με την διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σχετικά με την ενδοσχολική βία, χωρίς όμως να έχει την αρμοδιότητα να επέμβει στην καρδιά του προβλήματος που είναι το σχολικό περιβάλλον.

Προσωπικά, στο πλαίσιο των θεσμικών μου καθηκόντων, όπως συναντώ τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, έτσι κάθε χρόνο, έρχομαι σε επαφή με τα 15μελή συμβούλια των Λυκείων προκειμένου να με ενημερώσουν από την πλευρά τους, για αυτά που εκείνοι θεωρούν σημαντικά προβλήματα του σχολείου και μπορώ να επιλύσω.

Δυστυχώς όμως, μέχρι στιγμής ενώ υπάρχει τεράστια συζήτηση για το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας, κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος.

Από την στιγμή που οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν, ο Δήμος, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του, θα αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας να αναδειχθεί, και δημιουργηθεί ένας μηχανισμός άμεσης αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμα 15χρονος μαθητής στην Αργυρούπολη επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του!

Όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή (11.11.2018) και ενώ ο ανήλικος βρισκόταν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κάποια στιγμή, ο 15χρονος μπήκε στο μπάνιο και, χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό, πέρασε μια δερμάτινη ζώνη στο λαιμό του και την έσφιξε.

Λίγα λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο θείος του, ο οποίος ενημέρωσε την οικογένεια του παιδιού, που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή βοηθειών. Το παιδί ήταν σε άθλια κατάσταση, ευτυχώς, όμως, σώθηκε, ενώ πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν σε θέση να πει πολλά για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.

Το θέμα έκανε γνωστό ο πατέρας του άτυχου Νικόλα, που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον 15χρονο παρολίγον αυτόχειρα. Ο Νικόλας ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού και μάλιστα στο σημείωμα που είχε αφήσει πίσω του κατονόμαζε έξι συμμαθητές του.

Η διευθύντρια του σχολείου φοβάται μήπως πίσω από το νέο περιστατικό είναι η ίδια ομάδα που ενοχλούσε τότε το αγόρι που αυτοκτόνησε.

Η ίδια ενημέρωσε τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος διέταξε το αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για το περιστατικό.

Συμμαθητές του 15χρονου υποστηρίζουν πως και αυτό το παιδί ήταν θύμα μπούλινγκ. “Ήταν ευαίσθητος και κλεισμένος στον εαυτό του” λένε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Σοκαρισμένοι γονείς και συμμαθητές του 15χρονου

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή “Μαζί σου” και ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού. Όπως είπε δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα…

Πληροφορίες: Εκπομπή “Μαζί σου”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις