Ελλάδα

Ο μεγάλος δρόμος της Αθήνας που κάποτε λεγόταν «Οδός Δράκου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Παλιά Αθήνα αλλά και συνολικά Αττική, μας είναι οικεία περισσότερο μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες αλλά και κάποιες διηγήσεις προφορικές και γραπτές, ανάλογα τη δεκαετία.

Πολλές φορές μαθαίνουμε αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πρωτεύουσα, τις περιοχές και τους δρόμους της Αθήνας που ούτε καν τις φανταζόμασταν.

Και όσον αφορά τους δρόμους της πρωτεύουσας, σίγουρα εκτός από όψη, πολλοί ήταν εκείνοι που άλλαξαν και όνομα με την πάροδο των ετών. Ένας από αυτούς τους δρόμους κάποτε λεγόταν «Οδός Δράκου» και υπήρχε λόγος γι΄ αυτό.

Ο λόγος για την οδό Πειραιώς που στην πραγματικότητα συνδέει το κέντρο της Αθήνας με τον Πειραιά. Η Οδός Πειραιώς αποτελεί έναν από τους παλαιότερους μεγάλους δρόμους της Αττικής και έχει τη δική του ιστορία.

Η Οδός Δράκου ή αλλιώς Πειραιώς αποτελούσε πάντα μια κεντρική και πολυσύχναστη οδό. Ήταν και είναι ο δρόμος που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με το λιμάνι του Πειραιά. Το Πόρτο Δράκο όπως λεγόταν αυτό αντίστοιχα.

Διαβάστε πρισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έκραξαν» Ελληνίδα influencer που έγινε viral: «Ξέρεις πόσο κουραστικό είναι να ανεβάζεις 20 βιντεάκια την μέρα;»
Μετά τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, η influencer διέγραψε το βίντεο και στη συνέχεια δημοσίευσε ένα άλλο post ζητώντας συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από την φράση που είπε
Influencer
11
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν μιάμιση ώρα χωρίς τις αισθήσεις του στο ιατρείο» αποκαλύπτει ο δικηγόρος του αξέχαστου τραγουδιστή
«Αυτό που προκύπτει από τη δικογραφία, είναι ότι έγινε μια προσπάθεια να διαγραφούν όλα τα αρχεία των πελατών του συγκεκριμένου ιατρείου και μια απόπειρα καθαρισμού του χώρου», λέει ακόμη ο Χαράλαμπος Λυκούδης
Γιώργος Μαζωνάκης
19
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι
Νέος κύκλος ερευνών μετά τον θάνατο του τραγουδιστή - Ο φορολογικός έλεγχος, τα ερωτήματα για τις κρίσιμες ώρες στην κλινική και οι κινήσεις του ΙΣΑ για τους δύο γιατρούς
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ΑΑΔΕ κάνει «φύλλο και φτερό» την κλινική – Στο μικροσκόπιο λογαριασμοί και σκληροί δίσκοι