Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Μπαμπινιώτης «ξαναχτυπά» με νέα ανάρτηση: Και τώρα “click away”, καλά να πάθετε

Ο Μπαμπινιώτης «ξαναχτυπά» με νέα ανάρτηση: Και τώρα “click away”, καλά να πάθετε
Φωτογραφία Αρχείου

Τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση ξενόφερτων λέξεων εκφράζει εκ νέου σε ανάρτησή του στα social media ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Με αφορμή τους όρους “take away” και “click away” που μπήκαν στην καθημερινότητά μας, ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην υπουργός Παιδείας ανέφερε πώς πρέπει να ομιλείται σωστά η ελληνική γλώσσα και γιατί δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση των ξενικών ορολογιών.

«Όσοι “κατάπιαν” το take away, τώρα “καπάκι” θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν…» σημειώνει στην ανάρτησή του στο Facebook o Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

  

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε «(παραγγγελία) για το σπίτι» το take away και «(παραγγελία) για έξω» το click away. Και θα καταλαβαινόμαστε…». 

«Επίσης, —το ξεκαθαρίζω— προσωπικά, έχοντας έντονη την αίσθηση τού χιούμορ και την τάση αυτοσαρκασμού, δεν με θίγουν κάποια άκακα γλωσσικά πειράγματα» συμπληρώνει.

Τονίζει επίσης ότι δεν τάσσεται κατά του «καμία ξένη λέξη στην γλώσσα μας» αλλά είναι εναντίον του «κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις». «Δεν διαφέρουν αυτά;» διερωτάται.

Δείτε την ανάρτηση:

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις