Ελλάδα

Ο ΟΑΕΔ αλλάζει – Τι θα περιλαμβάνει το ολοκληρωτικό «λίφτινγκ»

Η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις απασχόλησαν το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στη διάρκεια του οποίου έγινε η παρουσίαση των αλλαγών στην αγορά εργασίας και της μετονομασίας του ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.Υ.Α.) από τον διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό «λίφτινγκ» του ΟΑΕΔ με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών του, καθώς και της συνολικής ικανότητας και αποτελεσματικότητας του οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η βελτίωση των μηχανισμών εξυπηρέτησης  των ανέργων, καθώς και η εφαρμογή νέων μορφών υπηρεσιών και παροχής συμβουλών. Επίσης, ιδιαίτερης σημασίας προσλαμβάνει και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του οργανισμού με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ο κ. Πρωτοψάλτης παρουσίασε, επίσης, την βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά», που δόθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση, και στις καινοτομίες που εμπεριέχει. Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να βοηθηθούν οι άνεργοι – και ιδίως οι μακροχρόνια άνεργοι – να βρουν εργασία. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα 12ετίας. Επίσης, ο επικεφαλής του ΟΑΕΔ ανέλυσε τις τομές που επιχειρούνται στο πεδίο της κατάρτισης και της σύνδεσης των προγραμμάτων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων για κάλυψη θέσεων απασχόλησης.

Όσον αφορά στην ενεργειακή, αλλά και τη διατροφική κρίση, στη βασική εισήγησή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η διεθνής, η ευρωπαϊκή και, κατ’ επέκταση η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε μια νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, γεγονός που απαιτεί στενή παρακολούθηση των εξελίξεων.

Όπως σημείωσε, οι υψηλές τιμές ενέργειας, ενδεχομένως να έχουν αρνητική συνέπεια στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας κατά 1%. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν συνέπειες σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, όπως την πρωτογενή παραγωγή, τα αγροτικά προϊόντα, την βιομηχανία, το εξαγωγικό εμπόριο, τις μεταφορές και τον τουρισμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη για τον θάνατο 11χρονου από έκρηξη λέβητα στις Σέρρες - Για κακούργημα παραπέμπονται 8 από τους 11 κατηγορουμένους
Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση την εισαγγελέως, δηλώνει αναρμόδιο και παραπέμπει την υπόθεση στο αρμόδιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης
Η αυλή του σχολείου που έγινε η έκρηξη
Τριμελή επιτροπή ιατροδικαστών για το πόρισμα αιτίας θανάτου των παιδιών στην Αμαλιάδα ζητά το Ανθρωποκτονιών
Θέμα ημερών είναι να ολοκληρωθεί και η υπόθεση του θανάτου του μικρού Παναγιωτάκη και να βγει τελικό πόρισμα έτσι ώστε -όπως λένε πληροφορίες από το ανθρωποκτονιών- να κληθεί να δώσει κατάθεση η Ειρήνη Μουρτζούκου
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
«Είχε τις αισθήσεις της αλλά τρόμαξε πολύ» λέει ο αδερφός της εθελόντριας της Πυροσβεστικής που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Αθηνών - Λαμίας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς
«Η αδερφή μου είναι τρομαγμένη ακόμη και περιμένουμε να μας πουν οι γιατροί πότε θα βγει από το νοσοκομείο»
Τροχαίο στην Αθηνών - Λαμίας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς