Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και στο Πυροσβεστικό σώμα

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και στο Πυροσβεστικό σώμα

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, για μια ακόμη φορά, στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία, στο Πυροσβεστικό σώμα και σε όλους αυτούς που δίνουν μεγάλη μάχη για τη κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς και στους συμπολίτες μας που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες την τραγωδία των πυρκαγιών, προσφέροντας αμέριστη και έμπρακτη στήριξή αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Ειδικότερα, Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών για όλο το μήνα Αύγουστο παρέχει:

  1. Δωρεάν εξετάσεις για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας σε πυροσβέστες, αστυνομικούς, εθελοντές και πληρώματα των πτητικών μέσων που εκτίθενται στις πυρκαγιές στη πνευμονολογική κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, υπό την επιστημονική διεύθυνση του καθηγητή Πνευμονολογίας Παναγιώτη Μπεχράκη. Η παροχή ισχύει και για τους πυροσβέστες των ξένων χωρών που συνδράμουν στην προσπάθεια.
  2. Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις στους εφημερεύοντες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων της κλινικής (Παθολόγο, Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό, Πνευμονολόγο, Γενικό Χειρουργό, Παιδίατρο, Παιδοχειρουργό) στους κάτοικους των πληττόμενων περιοχών.
  3. 3 πλήρως εξοπλισμένα και επανδρωμένα ασθενοφόρα προς ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ για επείγουσα μεταφορά των πληγέντων από τις πυρκαγιές.
  4. Δωρεάν προσχολικό έλεγχο σε όλα τα τέκνα, έως 12 ετών, των πληγέντων, των πυροσβεστών καθώς και όσων συμμετέχουν στη κατάσβεση των πυρκαγιών για τη σχολική περίοδο 2021-2022.
  5. Δωρεάν νοσηλεία για ένα έτος στο Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι σε όλα τα τέκνα, έως 12 ετών, των πυροσβεστών που συμμετέχουν και μάχονται στα πύρινα μέτωπα.

Η ιδιαίτερα  σημαντική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και τον άνθρωπο.

Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από τις 09:00 – 15:00 στο 210 6862644, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κατά το ραντεβού θα απαιτείται: για τα μέλη του πυροσβεστικού σώματος, της αστυνομίας και των πτητικών μέσων η επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας, και για τους πληγέντες οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί τη μόνιμη κατοικία τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις