Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Όσιος Βησσαρίων o Αγαθωνίτης, νέος Άγιος στην Ορθόδοξη Εκκλησία – Χαρμόσυνα χτυπούν οι καμπάνες στη Φθιώτιδα

Ο Όσιος Βησσαρίων o Αγαθωνίτης, νέος Άγιος στην Ορθόδοξη Εκκλησία – Χαρμόσυνα χτυπούν οι καμπάνες στη Φθιώτιδα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε στην αγιοποίηση του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου του Ελεήμονος και Θαυματουργού. Τη χαρμόσυνη είδηση έκανε γνωστή ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, κ. Συμεών.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών δέχτηκε το σχετικό τηλεφώνημα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και έσπευσε να μοιραστεί τη χαρμόσυνη είδηση.

«Τούτη την ώρα κτυπούν χαρμόσυνα τα τάλαντα και οι καμπάνες των Ιερών Μονών και των Ιερών Ναών μας σε όλη την Μητρόπολή μας!! Μα πάνω από όλα χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες των καρδιών όλων μας και δάκρυα ευγνωμοσύνης και δοξολογίας τρέχουν στα μάτια μας», τονίζει ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος, κ. Συμεών σε σχετική ανακοίνωση.

Την είδηση της αγιοκατάταξης του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου του Ελεήμονος και Θαυματουργού, στην οποία προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υποδέχτηκε η Μητρόπολη Φθιώτιδος με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πανηγυρική Δοξολογία ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης, εψάλει στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις