Ελλάδα

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζει από θαύμα, πιστεύουμε ότι είναι εμπρησμός» λέει ο δικηγόρος του για τη φωτιά στο διαμέρισμα της Πατησίων

«Αν δεν υπήρχε μια γειτόνισσα να του χτυπήσει την πόρτα και να του πει "βγες έξω γιατί έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου", αυτή τη στιγμή ο Πέτρος δεν θα ήταν στη ζωή»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον φόβο ότι η φωτιά στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη επί της οδού Πατησίων, το απόγευμα της Παρασκευής (18.7.25) οφείλεται σε εμπρησμό, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Από τη φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη υπέστη σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η φωτιά εκδηλώθηκε στο πίσω μέρος του σπιτιού στο μπαλκόνι. Ο ηθοποιός δεν βρέθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις εντός του διαμερίσματος αλλά είχε εξέλθει προ της άφιξης τους ενώ η πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε ότι καίγεται το σπίτι του.

«Μου έστειλε μήνυμα ο Πέτρος ότι κάηκε το σπίτι του και νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα. Όταν συνειδητοποίησα ότι μιλάει σοβαρά, επικοινώνησα μαζί του και μου είπε τι συνέβη. Ο Πέτρος ήταν στο σαλόνι που βλέπει προς την Πατησίων. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο που ήταν από πίσω», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Αν δεν υπήρχε μια γειτόνισσα να του χτυπήσει την πόρτα και να του πει “βγες έξω γιατί έχει πάρει φωτιά το σπίτι σου”, αυτή τη στιγμή ο Πέτρος ο Φιλιππίδης δεν θα ήταν στη ζωή. Η φωτιά μεταδόθηκε πολύ γρήγορα, κοιμόταν ο Πέτρος και θα είχε καεί», τόνισε.

 

«Όταν σε ένα σπίτι δεν λειτουργούν επικίνδυνες συσκευές, όταν δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος, όταν ο Πέτρος ο Φιλιππίδης κοιμάται στο πίσω μέρος. Όταν η φωτιά ξεκινάει από το πίσω μέρος που βλέπει στον ακάλυπτο, εκεί οι σκέψεις μας πηγαίνουν ότι μπορεί να είναι εμπρησμός, θα περιμένουμε βέβαια και το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Ο Πέτρος ο Φιλιππίδης ζει από θαύμα, αν δεν υπήρχε η καλή γειτόνισσα δεν θα ζούσε», υπογράμμισε.

Φωτιά στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη
Φλόγες στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στην οδό Πατησίων
Φωτιά στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων
Εμφανείς οι ζημιές από τη φωτιά στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη

Η φωτιά, όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες προκάλεσε εκτενείς υλικές ζημιές στα δύο υπνοδωμάτια όπου οι μπαλκονόπορτες συνδέονταν με το πίσω μέρος του μπαλκονιού απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στο γιατί η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο του μπαλκονιού ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ακόμη κι αυτό του εμπρησμού. 

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 23 πυροσβέστες με 9 οχήματα ενώ όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ο καπνός από την φωτιά επεκτάθηκε στον πέμπτο όροφο προκαλώντας ρύπανση.

Από την πολυκατοικία απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι ένοικοί της είτε μόνοι τους είτε με την βοήθεια των πυροσβεστών χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ενώ στο σημείο μετέβη και το ΕΚΑΒ. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εύβοια: «Κίτρινα» 26 σπίτια σε Προκόπι, Δαφνούσσα και Σπαθάρι – 60 οι αυτοψίες σε κτίρια που χτυπήθηκαν από τους σεισμούς
Για τα «πράσινα» κτίρια προβλέπεται οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ, για τα «κίτρινα» κτίρια η ενίσχυση ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, ενώ για τα «κόκκινα» 6.000 ευρώ
Το χωριό Δαφνούσα ον σεισμό στην Εύβοια (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Για βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή προειδοποιεί ο Κολυδάς - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα
Ψυχρές αέριες μάζες από κεντρική και ανατολική Ευρώπη «χτυπούν» την χώρα το Σαββατοκύριακο - Σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά και ορεινή Πελοπόννησο τα πιο έντονα φαινόμενα
Βροχή
Άγιος Δημήτριος: 30 χρόνια δούλευε στον δήμο ο 57χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο – «Ήταν από τους πιο τίμιους ανθρώπους»
Η μηχανή του συγκρούστηκε με φορτηγό τη στιγμή που πήγαινε να πιάσει βάρδια στον δήμο - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο «Λαϊκό» από την σύζυγό του και τους συναδέλφους του
57χρονος
Ο 65χρονος Ιταλός συνελήφθη για τη διπλή δολοφονία στο Αίγιο - «Ο Μάρκο μεγάλωσε τον Ολύμπιο σαν δικό του παιδί, έχουμε πέσει από τα σύννεφα» λένε φίλοι του
«Αν πράγματι συνέβη κάτι που οδήγησε σε αυτή την τραγωδία, πιστεύω ότι είναι κάτι που άλλαξε τις τελευταίες ώρες ή τις τελευταίες ημέρες» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος της κοινότητας του Λόγγου
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης