Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα προειδοποιεί τους συμπατριώτες του που θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα προειδοποιεί τους συμπατριώτες του που θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya -24 τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές διέκοψαν τις επαφές με τη ρωσική Πρεσβεία και το γενικό Προξενείο στην Ελλάδα.

Συμπλήρωσε ότι η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στους Ρώσους εάν χρειαστεί, αλλά οι δυνατότητες είναι πλέον περιορισμένες.

Σύμφωνα μάλιστα, με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου TASS, «ο Ρώσος Πρέσβης προτρέπει τους Ρώσους που σχεδιάζουν διακοπές στην Ελλάδα να βρίσκονται σε επαγρύπνιση» για εκδηλώσεις εθνικισμού από την πλευρά των Ουκρανών που ζουν στη χώρα.

Ο Μασλόφ έβαλε στο «κάδρο» και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όσοι επιλέξουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, λόγω της διακοπής από την ελληνική πλευρά της αεροπορικής επικοινωνίας με τη Ρωσία.

«Εάν οι Ρώσοι πολίτες επισκεφθούν την Ελλάδα, πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, να παραμείνουν σε εγρήγορση, να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς στην Ελλάδα τώρα υπάρχουν πολλοί Ουκρανοί εθνικιστές. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του 4ου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Γιούρι Πίλιπσον, ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ασφαλής χώρα για διακοπές Ρώσων πολιτών…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις