Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Στάθης Μαρίνος αποσύρει την υποψηφιότητά του για την διοίκηση του ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ Στάθης Μαρίνος

Την απόσυρση της υποψηφιότητας Μαρίνου για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ ζήτησε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως γνωστοποιεί ο ίδιος Στάθης Μαρίνος σε επιστολή του προς την Έφη Αχτσιόγλου, αποσύρει την υποψηφιότητά του για την διοίκηση του ΕΦΚΑ, μετά το “χαμό” που έγινε και τις καταγγελίες της ΝΔ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στα όσα έπραξε ως επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, αρά δεν υπήρχε ζήτημα για την υποψηφιότητά του για τον ΕΦΚΑ. Αποσύρεται όμως για λόγους ευθιξίας.

Δείτε εδώ την αναλυτική επιστολή του Στάθη Μαρίνου

Οι καταγγελίες για τον υποψήφιο διοικητή του ΕΦΚΑ

Όλα αυτά συνέβησαν μετά τις αναφορές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πως ενώ ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες διορισμένος τεχνικός σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, παράλληλα, διατηρούσε και μια ΕΠΕ με συνεταίρο τον κ. Γιώργο Καρακαλή,  στον οποίο ενόψει του διορισμού του στην θέση του προέδρου του ΕΦΚΑ, του μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας!

Επίσης, σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ η ΗΔΙΚΑ πριν τρεις ημέρες, στις 26 Μαρτίου, ανέθεσε στον Γιώργο Καρκαλή μια απευθείας ανάθεση έργου ύψους 20.000 ευρώ! Όπως είπαν οι βουλευτές της ΝΔ, μέσα στη σύμβαση αυτή, αναφέρεται πως  η ΗΔΙΚΑ έχει και προγενέστερες συμβάσεις έργων που έχει εκτελέσει ο κ. Γιώργος Κακαλής!

Οι βουλευτές της ΝΔ παράλληλα έθεσαν θέμα και ουσιαστικής ιδιωτικής συμμετοχής του Στάθη Μαρίνου και στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το Κοινωνικό Εισόδημα και το Κοινωνικό Μέρισμα καθώς, ο ίδιος το αναφέρει  στο βιογραφικό του.

Οι “γαλάζιοι” βουλευτές θύμισαν τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει με τρεις υπαλλήλους της Βουλής, ο  Στάθης Μαρίνος όταν απασχολήθηκε ως τεχνικός μετακλητός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα της Βουλής, Γιώργου Θαλάσση επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τι λέει ο Στάθης Μαρίνος

Στις καταγγελίες της ΝΔ για την εταιρική του σχέση με τον Γιώργο Κακαλή και τις απευθείας αναθέσεις που έπαιρνε από την ΗΔΙΚΑ, ο Στάθης Μαρίνος είχε να αντιτάξει πως η ανάθεση εργασιών γινόταν στον Γεώργιο Καρκαλή με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία και όχι ως εταίρος του.

Υποστήριξε πως εκείνος δεν έλαβε τις σχετικές αποφάσεις από η διοίκηση, ενώ δήλωσε πως στην Ελλάδα είναι λίγοι που έχουν την σχετική τεχνογνωσία και συνεπώς είναι ευνόητο να τους ανατίθενται κάποιες εργασίες….

Παράλληλα,  δήλωσε υπερήφανος για τη συμμετοχή του στην δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Νέες καταγγελίες από την ΝΔ

Την ίδια ώρα η ΝΔ προχωρά σε νέες καταγγελίες σχετικά “πονηρές” συμβάσεις του Στάθη Μαρίνου, από τις οποίες αποκόμισε μεγάλα οφέλη με αδιαφανείς διαδικασίες.

Σχετικά με την απόσυρση, σχολιάζει σκωπτικά πως «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!».

Αναλυτικά τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία:

“Ο Μαρίνος Ευστάθιος διορίζεται χωρίς διαγωνισμό στη Βουλή (30/6/2015) ως Τεχνικός Σύμβουλος στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λαμβάνοντας 16.842€ για 6 μήνες, δηλαδή 2.807€ το μήνα!

ΗΔΙΚΑ

Αμέσως μετά φεύγει από τη Βουλή και διορίζεται στην ΗΔΙΚΑ, ως Ειδικός συνεργάτης σε θέματα Πληροφορικής στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο μισθός του. Η σύμβασή του είναι 6μηνη και ανανεώνεται διαδοχικά 4 φορές!

Δείτε τα σχετικά έγγραφα εδώ, εδώ και εδώ

 

EXTRA πληρωμές από ΗΔΙΚΑ

Επιπλέον του μισθού του, φροντίζει ο ίδιος να εντάξει τον εαυτό του σε έργα, από τα οποία λαμβάνει extra αμοιβές όπως:

· «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του ψηφιακού πυλώνα του εθνικού μηχανισμού – συγκρότηση γεωπληροφοριακού συστήματος» από το οποίο θα λάβει 7.316,04€ (Δείτε το εδώ)

· «Ανάπτυξη και παραγωγική λειτουργία του Πληροφοριακού συστήματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» από το οποίο θα λάβει 37.067,94€ (Δείτε το εδώ)

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για τις ανωτέρω αναθέσεις έγιναν την ίδια μέρα 27/12/2017, τις 3 εργάσιμες που μεσολαβούσαν ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Ο κ. Μαρίνος προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ και στις 28/3 πέρασε από ακρόαση σε επιτροπή της Βουλής.

Αναθέσεις έργω σε… συνεργάτη του

Όπως ο ίδιος ομολόγησε, μία μόλις μέρα πριν, μεταβίβασε την εταιρεία του (SafeCape Software Solutions) στον συνάδελφό του και εργαζόμενο στην εταιρεία του Καρκαλή Γεώργιο, αποφεύγοντας να απαντήσει με ποιο τίμημα!

Επιπλέον, από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βλέπουμε ότι η ΗΔΙΚΑ – στην οποία ο Μαρίνος εργάζεται ως σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα Πληροφορικής – έδωσε με απ’ ευθείας ανάθεση στον Γ. Καρκαλή (ο οποίος φαίνεται να εργάζεται για την SafeCape, την εταιρεία του Μαρίνου) δύο έργα αξίας (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) 13.020€ και 24.800€ αντίστοιχα!

Δείτε τα σχετικά έγγραφα εδώ και εδώ

Μάλιστα, η σύμβαση μίσθωσης για το έργο των 13.020€ υπογράφεται ψηφιακά στις 12/12/2017 και η έγκριση για την πληρωμή του μόλις 2 εβδομάδες μετά, στις 27/12/2017!!

Δείτε εδώ

Επιπλέον, το τελευταίο έργο των 24.800€, η ΗΔΙΚΑ φρόντισε να το δώσει στον Καρκαλή της SafeCape του Μαρίνου στις 26/3! (Δείτε εδώ)

Δείτε την αλληλουχία:

· 26 Μαρτίου: Η ΗΔΙΚΑ με σύμβουλο Πληροφορικής τον Μαρίνο, δίνει με απ’ ευθείας ανάθεση έργο 24.800€ στον Καρκαλή

· 27 Μαρτίου: Ο Μαρίνος μεταβιβάζει την εταιρεία του στον Καρκαλή

· 28 Μαρτίου: Ο Μαρίνος περνάει από ακρόαση στη Βουλή για να αναλάβει Διοικητής στον ΕΦΚΑ με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά, λεφτά υπάρχουν για τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα πολλά!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις