Ελλάδα

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε σκοτώσει 18χρονο στο ρινγκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το θύμα της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη το πρωί της Δευτέρας, 31/05/2021 είχε τραυματίσει θανάσιμα τον Σεπτέμβριο του 2000 με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι τον 18χρονο πυγμάχο της εθνικής εφήβων, Θανάση Μηλιόρδο κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα.

Ο νεαρός μποξέρ νοσηλευόταν για ημέρες στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού  νοσοκομείου του Ρίου αλλά εξ αρχής θεωρούταν «κλινικά νεκρός». 

Τα φονικά χτυπήματα στον αυχένα

Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος αντιμετώπιζε τον Τάσο Μπερδέση, πυγμάχο του Α.Ο. Πατρών, στον αγώνα στην Πάτρα, δέχτηκε τρία χτυπήματα στον αυχένα και ένα κάτω από το σαγόνι, τα οποία και τον άφησαν αναίσθητο στο ταπί.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου ξεψύχησε μετά από έξι ημέρες. Ο Θανάσης Μηλιόρδος (Πάτρα 1982 – Πάτρα 15 Σεπτεμβρίου 2000) ήταν ένας πολλά υποσχόμενος διεθνής αθλητής της πυγμαχίας.

Click4More Βάρη: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον γνωστό πυγμάχο Τάσο Μπερδέση

Ήταν μέλος της προολυμπιακής εθνικής ομάδας και της αντίστοιχης Παίδων. Το 1997 ήταν πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων στα 54 κιλά νικώντας στον τελικό τον Ν. Τραπεζοντίδη της Κοζάνης. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας το 1999 ήταν πρωταθλητής στα 60 κιλά νικώντας στον τελικό τον Ουζλιάν της ΑΕΚ. Μετά από έξι ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ ο 18χρονος υπέξυψε από τα βαριά χτυπήματα ενώ ο θάνατός του θεωρήθηκε ατύχημα πάνω στο ρίνγκ. 

Αθωώθηκε για τον πυροβολισμό στο στόμα

Ο Μπερδέσης είχε κατηγορηθεί πως πυροβόλησε στο στόμα συνομήλικό του στην Πάτρα με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές, το θύμα γλύτωσε από θαύμα αλλά στο κακουργιοδικείο που έγινε στο Μεσολόγγι, ο πυγμάχος αθωώθηκε αφού ο «κατήγορός» του φέρεται να υποστήριξε πως την ώρα του πυροβολισμού βρισκόταν σε κατάσταση πανικού γι αυτό και από «λάθος» υπέδειξε αρχικά τον πυγμάχο ως δράστη. Ο νεαρός άνδρας με τον οποίο επικοινώνησε το Newsit.gr αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί στα «περασμένα», είχε πυροβοληθεί την ώρα που κατέβαινε από το Smart το οποίο οδηγούσε φίλος του.

Νωρίτερα είχε βγει για ποτό σε στέκι της Πάτρα αλλά ο επίδοξος δολοφόνος του απ’ ότι φάνηκε παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις του και αποφάσισε να τον εξοντώσει την ώρα που κατέβαινε για να ανέβει στο σπίτι του.

Ο πυγμάχος είχε συνάψει δεσμό με μοντέλο που είχε αναδειχθεί στα καλλιστεία «Σταρ Ελλάς», αλλά την άνοιξη 2014 το ειδύλλιο έλαβε άδοξο τέλος. 

Βασίλης Χήτος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία «εξπρές» με καταιγίδες και χαλάζι την Παρασκευή – Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και οι 11 περιοχές που θα επηρεαστούν
Συναγερμός σε 11 περιοχές της χώρας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και έντονη κεραυνική δραστηριότητα για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Καιρός
Νέο βίντεο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου - Η στιγμή που ο 28χρονος φεύγει από το γραφείο του ποινικολόγου
Το newsit.gr φέρνει στο φως νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 28χρονος φεύγει από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου επί της οδού Γ' Σεπτεμβρίου, αφού δολοφόνησε τον 73χρονο
Ο 28χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου 22
Παλαιό Φάληρο: Άγνωστος επιτέθηκε σε γυναίκα στην είσοδο του σπιτιού της – Προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα
Από τις κραυγές, κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, και ένας από αυτούς προσπάθησε να τον καταδιώξει, δίχως όμως να τον προλάβει
Παλαιό Φάληρο