Ελλάδα

Ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Ρώμη βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηνών Χάρης Δούκας ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Ιταλικής πρωτεύουσας, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους σήμερα Δευτέρα (16.05.2024) για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους, δίνοντας έμφαση στα νέα εργαλεία που απαιτείται να χρησιμοποιήσουν, ώστε να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους. Ο Χάρης Δούκας και ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, από την Ρώμη, εστίασαν σε θέματα καθημερινότητας, στα μέτρα που λαμβάνουν για την ενεργειακή ασφάλεια των πολιτών μέσω της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και στη φύτευση νέων δέντρων.

Παράλληλα, συζήτησαν για τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο πρωτεύουσες, όπως η κατασκευή του νέου γηπέδου της Ρόμα και η Διπλή Ανάπλαση με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Στην προετοιμασία και σύναψη Μνημονίου συνεργασίας Αθήνας και Ρώμης συμφώνησαν οι δύο δήμαρχοι, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.

xarisdoukas rome reut

xarisdoukas rome reut

Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Αθηναίων προσκάλεσε τον δήμαρχο της Ρώμης να επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα για την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας και ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στο Μάτι: Αυτός είναι ο ομαδικός τάφος στη Νέα Μάκρη – «Υπάρχουν αταυτοποίητα ανθρώπινα υπολείμματα»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και ζητεί ποινική διερεύνηση για πιθανές λανθασμένες ταφές και τη διαχείριση των σορών μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018
Ομαδικός τάφος για φωτιά στο Μάτι
6
Στο μικροσκόπιο βίντεο ντοκουμέντο έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου – Ο άνδρας με τον χαρτοφύλακα και το άτομο που τον ακολουθεί
Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνεται ένας άνδρας να περπατά επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και πίσω να ακολουθεί άλλος άνδρας - Οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για θύμα και φερόμενο δράστη
Πλάνα έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου
Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη για τα 14 χρόνια από την επίθεση στην Πάρο - «Δεν συμβιβάζομαι σε αυτό που σου επέβαλλε ένα τέρας»
Ήταν 22 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα βιασμού από έναν Πακιστανό, ο οποίος προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια, καθηλώνοντάς την για πάντα σε αμαξίδιο
Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη 13