Ο “χάρτης” της παραβατικότητας στην Αττική – Τι δείχνουν οι έλεγχοι των αστυνομικών

Τα αποτελέσματα των ελέγχων και των ειδικών αστυνομικών δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητα παρουσίασε η ΕΛΑΣ. Δράσεις που σύμφωνα με την αστυνομία, στοχεύουν και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Οι δράσεις αυτές εστιάζονται στις περιοχές που έχουν πρόβλημα ή όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση πολιτών και επισκεπτών και συγκεκριμένα, μέσα και έξω απο το Πεδίο του ‘Αρεως, στην Δυτική Αττική, καθώς και στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή της Ακρόπολης.

Στο Πεδίο του ‘Αρεως:

Ελέγχθηκαν 471 άτομα, Προσήχθησαν 432 και συνελήφθησαν: 4 άτομα εκ των οποίων: 2 για ναρκωτικά, 1 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και 1 για διάφορα άλλα αδικήματα.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και κάνναβης και 13 ναρκωτικά δισκία.

Στην Δυτική Αττική:

Ελέγχθηκαν 4.126 άτομα, προσήχθησαν 1.282 και συνελήφθησαν 105 άτομα εκ των οποίων:

• 25 για ναρκωτικά

• 1 για ληστεία

• 1 για κλοπές-διαρρήξεις

• 11 για καταδικαστικές αποφάσεις

• 2 για παράβαση του Νόμου περί όπλων

• 9 για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών

• 1 για παρεμπόριο

• 55 για διάφορα άλλα αδικήματα

Κατασχέθηκαν 149,7 γραμμάρια ηρωίνης, 146,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 109,1 γραμμάρια κάνναβης, 32 ναρκωτικά δισκία, 1 όπλο, 3 μαχαίρια και 6 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Στο κέντρο της Αθήνας:

Ελέγχθηκαν 987 άτομα προσήχθησαν 860 και συνελήφθησαν 49 άτομα εκ των οποίων: 4 για κλοπές-διαρρήξεις, 2 για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, 27 για παρεμπόριο, 5 για καταδικαστικές αποφάσεις, 5 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 2 για λαθρεμπόριο και 4 για διάφορα άλλα αδικήματα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ηρωίνης, ναρκωτικά δισκία, 192 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 13 συσκευασίες καπνού και 2.188 τεμάχια ειδών παρεμπορίου.

Τέλος, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ελέγχθηκαν 461 άτομα, προσήχθησαν 30 άτομα και συνελήφθησαν 20 άτομα εκ των οποίων: 3 για ληστεία, 4 για κλοπές-διαρρήξεις, 2 για παράβαση του Νόμου περί όπλων, 9 για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, 1 για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών ουσιών και 1 για λοιπά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν 4 όπλα και 450 γραμμάρια κάνναβης

Οι ειδικές αστυνομικές δράσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα συνεχισθούν με την ίδια συχνότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: 1 στα 3 Ελληνόπουλα επηρεάστηκαν αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα της άνοιξης

Κορονοϊός: 1 στα 3 Ελληνόπουλα επηρεάστηκαν αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα της άνοιξης

Ο κορονοϊός είναι εδώ και οι επιπτώσεις του πολυεπίπεδες. Το 33% των παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα επηρεάστηκαν αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα της άνοιξης. ... Διαβάστε περισσότερα
Αλκοόλ και οδήγηση ποτέ μαζί: Πανελλαδική καμπάνια για την 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Αλκοόλ και οδήγηση ποτέ μαζί: Πανελλαδική καμπάνια για την 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Οδήγηση και αλκοόλ είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Χιλιάδες οδηγοί σε όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της “14ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα”. Αλκοόλ και οδήγηση ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα μέτρα στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα μέτρα στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου

Τι ισχύει από σήμερα στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. Αττική και Θεσσαλονίκη στο μικροσκόπιο. Πως θα γίνεται η κυκλοφορία μετά τις 00.30 το βράδυ
Κορονοϊός: Πως θα αλλάξει η ζωή μας από το Σαββάτο – Σε νυχτερινή καραντίνα πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες

Κορονοϊός: Πως θα αλλάξει η ζωή μας από το Σαββάτο – Σε νυχτερινή καραντίνα πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες

Σε ισχύ τα νέα μέτρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. “Μαύρος” Οκτώβριος με υπερδιπλάσια κρούσματα και νεκρούς. Πως θα κυκλοφορούν οι εργαζόμενοι το βράδυ και ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας.