Ελλάδα

Ο Χρυσοχοΐδης κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο για την ίδρυση 17 ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν μονοπώλησε η κακοκαιρία τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν στο υπουργείο Υγείας, όπως η καλύτερη αντιμετώπιση των εγκεφαλικών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο το πρωί της Τετάρτης (27.)9.23)  για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της έγκαιρης ιατρικής αντιμετώπισης των εγκεφαλικών επεισοδίων στη χώρα μας.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξήγγειλε την ίδρυση 17 νέων ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης των Εγκεφαλικών σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης απειλής.

«Δυστυχώς, έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων και αναπηριών από αυτή την αιτία και ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά τις πρώτες ώρες από τη στιγμή της διάγνωσής του, εφόσον αυτό μπορέσει να αντιμετωπιστεί σε ένα κέντρο το οποίο έχει την υποδομή να το κάνει. Αν περάσει αυτό το κρίσιμο διάστημα, μετά ο κίνδυνος για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και για μία πολύ βαριά αναπηρία, αυξάνεται εκθετικά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε πως από τη στιγμή που θα δρομολογηθεί αυτό το δίκτυο, θα σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές, αλλά κυρίως θα αποφύγουμε  ακόμα περισσότερα περιστατικά χρόνιας παράλυσης, «τα οποία ταλαιπωρούν αφόρητα τους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά προφανώς συνιστούν και μια πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαφάνεια στην αξιολόγηση των Διοικητών Νοσοκομείων και όχι μόνο

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, φιλοδοξεί να δώσει οριστική απάντηση στη διαχρονική παθογένεια της ποιότητας των διορισμένων διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των διοικητών νοσοκομείων.

Το νέο νομοσχέδιο, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός καινοτόμου αδιάβλητου συστήματος με κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία, «έτσι ώστε να σταματήσουν όλες οι υποψίες ότι μπορεί κάποιος, παραδείγματος χάρη, να γίνει διοικητής ενός νοσοκομείου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει κάποιες κομματικές περγαμηνές ή κομματικές γνωριμίες. Είναι μία ακόμα σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και είναι μια προσπάθεια την οποία θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να τη στηρίξουμε, γιατί προφανώς αφορά και εποπτευόμενους φορείς όλων των Υπουργείων. Θέλω να σταθώ στη διαρκή αξιολόγηση των επιλογών που θα κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος θα υπάρχει αξιολόγηση βάσει στόχων, κίνητρα εφόσον επιτυγχάνονται αποτελέσματα, αλλά και επιβεβλημένες διαδικασίες αντικατάστασης όταν αυτοί οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται.

«Είναι μία σημαντική τομή στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συλλήψεις στα Κάτω Πατήσια για παραγωγή και διακίνηση πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων - Πάνω από 200.000 ευρώ τα παράνομα κέρδη
Χρησιμοποιούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως χώρο επαφών με δίκτυα διακίνησης μεταναστών, ενώ σε σπίτι λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογραφίας
Διαβατήρια
Διαψεύδει ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης ότι λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενη στη Βάρκιζα - «Ανυπόστατες πληροφορίες, δεν συντρέχει λόγος πανικού»
«Η διάδοση μη διασταυρωμένων πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητη ανησυχία και να πλήξει αδικαιολόγητα την εικόνα της περιοχής»
Το ψάρι λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus)
Από τις 23 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ακαθάριστα οικόπεδα
Παράταση ως 22 Ιουνίου με μόλις 1 στους 4 ιδιοκτήτες να έχει προχωρήσει σε καθαρισμό και δήλωση οικοπέδου - «Η κλιματική κρίση δεν μας δίνει άλλη παράταση», λέει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.
Ξεκινούν από 1η Απριλίου οι υποχρεωτικοί καθαρισμοί οικοπέδων, εν όψει αντιπυρικής περιόδου
Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Έμεινε για 2 ώρες χωρίς ρεύμα κατά τη διάρκεια εφημερίας – «Χάος» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως έφτασαν στο σημείο να εξετάζουν τους ασθενείς με τους φακούς των κινητών τους - Οι γεννήτριες τροφοδοτούσαν μόνο τα μόνιτορ και τους αναπνευστήρες
Νοσοκομείο 9