Ελλάδα

Ο Χρυσοχοΐδης κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο για την ίδρυση 17 ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν μονοπώλησε η κακοκαιρία τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν στο υπουργείο Υγείας, όπως η καλύτερη αντιμετώπιση των εγκεφαλικών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο το πρωί της Τετάρτης (27.)9.23)  για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της έγκαιρης ιατρικής αντιμετώπισης των εγκεφαλικών επεισοδίων στη χώρα μας.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξήγγειλε την ίδρυση 17 νέων ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης των Εγκεφαλικών σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης απειλής.

«Δυστυχώς, έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων και αναπηριών από αυτή την αιτία και ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά τις πρώτες ώρες από τη στιγμή της διάγνωσής του, εφόσον αυτό μπορέσει να αντιμετωπιστεί σε ένα κέντρο το οποίο έχει την υποδομή να το κάνει. Αν περάσει αυτό το κρίσιμο διάστημα, μετά ο κίνδυνος για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και για μία πολύ βαριά αναπηρία, αυξάνεται εκθετικά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε πως από τη στιγμή που θα δρομολογηθεί αυτό το δίκτυο, θα σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές, αλλά κυρίως θα αποφύγουμε  ακόμα περισσότερα περιστατικά χρόνιας παράλυσης, «τα οποία ταλαιπωρούν αφόρητα τους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά προφανώς συνιστούν και μια πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαφάνεια στην αξιολόγηση των Διοικητών Νοσοκομείων και όχι μόνο

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, φιλοδοξεί να δώσει οριστική απάντηση στη διαχρονική παθογένεια της ποιότητας των διορισμένων διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των διοικητών νοσοκομείων.

Το νέο νομοσχέδιο, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός καινοτόμου αδιάβλητου συστήματος με κριτήριο τη γνώση και την εμπειρία, «έτσι ώστε να σταματήσουν όλες οι υποψίες ότι μπορεί κάποιος, παραδείγματος χάρη, να γίνει διοικητής ενός νοσοκομείου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχει κάποιες κομματικές περγαμηνές ή κομματικές γνωριμίες. Είναι μία ακόμα σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και είναι μια προσπάθεια την οποία θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να τη στηρίξουμε, γιατί προφανώς αφορά και εποπτευόμενους φορείς όλων των Υπουργείων. Θέλω να σταθώ στη διαρκή αξιολόγηση των επιλογών που θα κάνουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος θα υπάρχει αξιολόγηση βάσει στόχων, κίνητρα εφόσον επιτυγχάνονται αποτελέσματα, αλλά και επιβεβλημένες διαδικασίες αντικατάστασης όταν αυτοί οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται.

«Είναι μία σημαντική τομή στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Της Γιάννας Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύρος: Οι κάμερες «έπιασαν» τη διασώστρια να πηγαίνει με μαχαίρι στο σπίτι του ζευγαριού – Τα αναπάντητα ερωτήματα και η καταδίωξη του θανάτου
Όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι η 42χρονη είχε φτάσει στο σπίτι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, φορώντας μπλε χειρουργικά γάντια και κρατώντας μαχαίρι
Σύρος: Οι κάμερες «έπιασαν» τη διασώστρια να πηγαίνει με μαχαίρι στο σπίτι του ζευγαριού – Τα αναπάντητα ερωτήματα και η καταδίωξη του θανάτου
Νέα τροπή για τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο - Οι αναφορές για ανείσπρακτα ενοίκια και καταδίωξη της διασώστριας
Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο της 42χρονης, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της και τα κίνητρα του 40χρονου που τη μαχαίρωσε
Το θύμα και ο δράστης στη Σύρο 66
Πέφτει η αυλαία για τη Μαίρη Λίντα, τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού - Σήμερα η κηδεία της
Η κηδεία της Μαίρη Λίντα θα τελεστεί στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα, στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο Γηροκομείο  Αθηνών εκεί που πέρασε τα τελευταία της χρόνια
Μαίρη Λίντα
Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία με καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι - Σε red code 11 περιοχές, στο επίκεντρο και η Αττική
Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο είναι η Λάρισα, η Μαγνησία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Κεντρική Μακεδονία και η Φθιώτιδα, ενώ καταιγίδες προβλέπονται και στην Αττική
Κακοκαιρία