Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΟΑΕΔ: Online οι αιτήσεις για το βοήθημα ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους

ΟΑΕΔ: Online οι αιτήσεις για το βοήθημα ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους

Στον «αέρα» είναι η νέα υπηρεσία υποβολής αίτησης για το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων από τον ΟΑΕΔ.

Οι άνεργοι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν πλέον να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΑΕΔ για το μηνιαίο βοήθημα ανεργίας, ύψους 399,25 ευρώ, για 3 έως 9 μήνες ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

Δικαιούχοι είναι οι αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενοι ασφαλισμένοι στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), οι οποίοι, βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων, που ίσχυαν κατά την 31η.12.2016, είχαν υποχρέωση υπαγωγής στον τ. ΟΑΕΕ, στον τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ή στον τ. ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Τομέα Ασφάλισης Νομικών) και ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/boethema-anergias-autotelos-kai-anexartetos-apaskholoumenon.

Οι πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία →  Βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται είτε μέσω www.gov.gr με τους κωδικούς του TAXISnet είτε μέσω των e-Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ www.oaed.gr/eyperesies με τους κωδικούς TAXISnet ή τους κωδικούς χρηστών του ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.oaed.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις