Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Διεύρυνση και ενίσχυση προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων – Όλες οι λεπτομέρειες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο της στήριξης των μακροχρόνια ανέργων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε σήμερα την σημαντική αύξηση προσφερόμενων θέσεων εργασίας, την διεύρυνση των δικαιούχων και την αύξηση της επιδότησης του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση περιλαμβάνει τις εξής κύριες αλλαγές για την άμεση ενίσχυση και βελτίωση του προγράμματος που είχε καταγράψει μόνο 1.200 προσλήψεις σε 2,5 χρόνια:

• Επαναφορά 5.000 νέων θέσεων που είχαν αφαιρεθεί το 2018, επιπλέον των 3.700 κενών θέσεων, για συνολική προσφορά 8.300 νέων θέσεων εργασίας.
• Επέκταση των δικαιούχων με την προσθήκη όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου καθώς και όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.
• Αύξηση της επιδότησης από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 € στα 750 € μηνιαίως.

Η διάρκεια της επιχορήγησης παραμένει στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.

Οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια επανένταξης στην αγορά εργασίας και παραμένουν άνεργοι για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα. Ενώ το 48% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών), περισσότεροι από τα 2/3 των ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω είναι μακροχρόνια άνεργοι. Συνολικά, το 28% των μακροχρόνια ανέργων είναι ηλικίας 55-67 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακιστέος ο 86χρονος για τη δολοφονία του αδελφού του στα Τρίκαλα – Η δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης
Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης,εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση της προσωρινής κράτησης, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να γίνει η επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση
Ο 86χρονος κατηγορούμενος
Ψάχνουν συνεργάτες του Παλαιστίνιου της Χαμάς για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις στην Ευρώπη – Τα ψηφιακά πειστήρια θα λύσουν το μυστήριο
Πηγές λένε στο newsit.gr ότι από την παρακολούθηση που του έκαναν, τις τελευταίες 15 ημέρες πριν τον συλλάβουν, δεν εντοπίστηκε κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος
Ο 37χρονος Παλαιστίνιος στην Ευελπίδων
«Δεν γνώριζα ότι ο ξάδερφός μου θα βγάλει τη σημαία» λέει η γυναίκα που φυλακίστηκε στην Κωνσταντινούπολη για το περιστατικό στην Αγιά Σοφιά
«Ήταν πάρα πολύ δύσκολα, δεν είχα καθόλου επικοινωνία με την οικογένειά μου, τις τέσσερις πρώτες μέρες δεν είχαμε ούτε τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής» λέει η 35χρονη
Αγία Σοφιά
«Μας επιτέθηκε πισώπλατα και με μανία με ρόπαλο» λέει ο Αιγύπτιος που δέχτηκε επίθεση από τον οδοντίατρο στην Καλλιθέα
«Χτύπησε πρώτα τον φίλο μου με το ρόπαλο στο λαιμό, μετά πήρε κάτι μεγάλο και ξεκίνησε να χτυπάει εμένα με μανία στο κεφάλι και τα πλευρά» εξηγεί ο 21χρονος
Καλλιθέα
13