Ελλάδα

ΟΑΕΔ – Επιδοτούμενο πρόγραμμα ψηφιακού μάρκετινγκ: Παρατάθηκε η υποβολή αιτήσεων

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων έως 29 ετών που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως και τη Δευτέρα 26 Απριλίου του 2021.

Η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει μηδενικό κόστος και διαχειριστικό βάρος για τις επιχειρήσεις. Επίσης, οι ασκούμενοι αποζημιώνονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ και δεν ενέχει κρατική ενίσχυση.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει απευθείας στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία, καλύπτοντας κατά 100% την αποζημίωσή τους και τις ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και δεν υπάρχει δέσμευση για τις επιχειρήσεις, μετά το τέλος του προγράμματος.

Στη δράση εντάσσονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ, καθώς και επιχειρήσεις που ο ιδιοκτήτης ή ένας εργαζόμενος απασχολούνται στο ψηφιακό μάρκετινγκ (δημιουργία και διαμοιρασμός ψηφιακού περιεχομένου, στρατηγικές βελτίωσης θέσης μίας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης, σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τρόποι χρήσης των κινητών τεχνολογιών και συσκευών, εμπειρία στο επιχειρηματικό μοντέλο του ηλεκτρονικού εμπορίου) για τουλάχιστον ένα έτος.

Οι  επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάλογα με το προσωπικό τους ως εξής:

  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως: 0 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 1
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως: 1-3 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 2
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως: 4-9 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 3
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως: 10-19 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 4
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως: 20-30 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 6
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό έως: 31-50 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 10
  • Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 50 ατόμων – Ανώτατος αριθμός ωφελουμένων: 25% του απασχολούμενου προσωπικού

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ιστότοπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημά τους.

Οι προκηρυχθείσες θέσεις ανά ΚΠΑ2 έχουν κατανεμηθεί, σύμφωνα με τον αναρτημένο πίνακα. Σε περίπτωση υπερκάλυψης των θέσεων, οι υπεράριθμες αιτούμενες θέσεις (έως 30%) θα τεθούν σε αναμονή και θα ικανοποιηθούν, εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16.500.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020», με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.oaed.gr/-/programma-apokteses-epangelmatikes-empeirias-sto-psephiako-marketin-nk-gia-5-000-anergous-eos-29-eton.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κινηματογραφική καταδίωξη διαρρηκτών στη Νάξο που ξάφριζαν σπίτια και στην Πάρο – Βρέθηκαν πάνω τους χιλιάδες ευρώ
Ο ένας από τους δράστες τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει και τραυματίστηκε - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάξου και νοσηλεύεται φρουρούμενος
Τσάντα
1
Μειώθηκαν κατά 500.000 οι κάτοικοι της Ελλάδας – Πότε ξεκίνησε η μείωση του πληθυσμού και των γεννήσεων
Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε σχεδόν κατά μισό εκατομμύριο μεταξύ 2011 και 2024, ενώ η χώρα γερνάει ολοένα και περισσότερο, σύμφωνα με ανάλυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πληθυσμός 26
Πώς έγινε η τραγωδία στους Παξούς με το 4χρονο κορίτσι που πνίγηκε στην πισίνα – Σε κατάσταση σοκ κρατείται η μητέρα του
Το μονάκριβο παιδί της οικογένειας δεν επανήλθε στη ζωή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών - Απολογείται σήμερα η μητέρα που συνελήφθη για το τραγικό δυστύχημα
Πισίνα
1