Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΟΑΕΔ – Παιδικοί σταθμοί: Τα οριστικά αποτελέσματα για την επιλογή βρεφών και νηπίων

ΟΑΕΔ – Παιδικοί σταθμοί: Τα οριστικά αποτελέσματα για την επιλογή βρεφών και νηπίων

Σήμερα, (09.07.2019) αναρτώνται ηλεκτρονικά οι τελικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ για το Σχολικό Έτος 2019-2020.

Αναλυτικά θα αναρτηθούν από τον ΟΑΕΔ:
Πίνακας κατηγορίας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών έως 1,5 ετών)
Πίνακας κατηγορίας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών έως 2,5 ετών)
Πίνακας κατηγορίας νηπίων (νήπια από 2,5 ετών έως την προσχολική ηλικία

Οι τελικοί πίνακες καταρτίστηκαν από τις τριμελείς Δευτεροβάθμιες επιτροπές εξέτασης ενστάσεων και επιλογής των υποψηφίων βρεφών και νηπίων που συγκροτήθηκαν με την αρ. πρωτ. 52090/25-06-2019 Απόφαση Διοικήτριας του ΟΑΕΔ. Οι εργασίες των επιτροπών έγιναν με αυτοποιημένο διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω ηλεκτρονικού συστήματος μοριοδότησης, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της υπ΄αρ. 2229/32/14.05.2019 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς- κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ian.oaed.gr/apprenet/bns ή στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς που υπέβαλαν την αίτηση τους.

Ποιος έχει δικαίωμα εγγραφής στους Σταθμούς του ΟΑΕΔ;
Όσοι είχαν το δικαίωμα εγγραφής των παιδιών τους στους Σταθμούς του καταργημένου φορέα της Εργατικής Εστίας διατηρούν το δικαίωμα αυτό για τους Β.Ν.Σ του ΟΑΕΔ, με την προϋπόθεση ότι η μητέρα εργάζεται.

Ποιες ηλικίες φιλοξενούνται στους Σταθμούς;
Φιλοξενούνται βρέφη από οκτώ μηνών έως 2,5 ετών, εφόσον λειτουργούν βρεφικά τμήματα, καθώς και νήπια από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο.
Δεν γίνονται δεκτά βρέφη ή νήπια τα οποία έχουν σοβαρά προβλήματα σωματικής ή ψυχικής υγείας και που η αγωγή τους χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικές δομές.

Ποιος είναι ο χρόνος λειτουργίας των Σταθμών;
Οι βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί λειτουργούν από 6.45 π.μ. μέχρι 16.00 μ.μ. Δεν λειτουργούν τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.
Επίσης δε λειτουργούν:

  • από 1 έως 31 Αυγούστου
  • από 24 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου
  • από Μ. Πέμπτη έως Κυριακή του Θωμά .

Προβλέπεται σίτιση για τα παιδιά στους Σταθμούς του ΟΑΕΔ;
Στα βρέφη και στα νήπια κάθε σταθμού παρέχεται η απαραίτητη ποιοτικά και ποσοτικά τροφή (πρωινό και μεσημεριανό κάθε ημέρα), η οποία παρασκευάζεται στους σταθμούς. Το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο υπογράφεται από την Προϊσταμένη του σταθμού και αναρτάται σε εμφανές σημείο του σταθμού για να ενημερώνονται οι γονείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις