Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη έκλεισε τις πόρτες για να πιαστεί «πορτοφολού»

Οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη έκλεισε τις πόρτες για να πιαστεί «πορτοφολού»
Eurokinissi

Με απόλυτη ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις ένας οδηγός του ΟΑΣΘ με τη συνεργασία επιβατών κατάφεραν και εγκλώβισαν μέσα στο λεωφορείο μια γυναίκα που έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένου.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (27.03.24) σε λεωφορείο της γραμμής 10 του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 27χρονη γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, έβαλε το χέρι της στην τσέπη του μπουφάν 75χρονου άνδρα που περίμενε στη στάση και έκλεψε ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και μια τραπεζική κάρτα.

Ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε αμέσως την κλοπή και προσπάθησε να ακινητοποιήσει την 27χρονη. Η γυναίκα για να ξεφύγει μπήκε στο λεωφορείο και ο 75χρονος την ακολούθησε.

Ο οδηγός του λεωφορείου που αμέσως αντιλήφθηκε τα όσα συνέβησαν μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει:

«Δουλεύω πολλά χρόνια στα αστικά λεωφορεία και τους τελευταίους 2,5 μήνες ήρθα με μετάταξη απο τον ΟΑΣΑ στη Θεσσαλονίκη. Χθες το απόγευμα και ενώ εργαζόμουν στη γραμμή 10. Κάποια στιγμή είδα απο τους καθρέφτες και απο τις κάμερες να επικρατεί αναστάτωση. Φώναζε ο κόσμος και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχε τρέξει να ανέβει πάνω μία κυρία και απο πίσω ανέβηκε ένας κύριος. Αμέσως έκλεισε τις πόρτες και υπήρξε ένας έντονος διαπληκτισμός».

«Ακινητοποιήσα το λαωφορείο λίγο πιο κάτω και ο κύριος μου είπε ότι η γυναίκα του έκλεψε το πορτοφόλι που είχε μέσα αρκετά χρήματα. Κράτησα την πόρτα κλειστή, έκανα στην άκρη όσο μπορούσα το λεωφορείο για να διευκολύνω την κυκλοφορία, ενημέρωσα το κέντρο και πήρα το οκ για να συνεχίσω αυτό που έκανα και κάλεσα την αστυνομία. Όσο ήταν κλειστές οι πόρτες, η γυναίκα προσπαθούσε να βρεί τρόπο να φύγει απο την πίσω πόρτα φωνάζοντας ότι τα χρήματα είναι δικά της και οτι δεν έχει κλέψει κανέναν. Μάλιστα αρκετοί επιβάτες προσπαθούσαν να την ακινητοποιήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οδηγός.  

«Η αστυνομία ήρθε πολύ γρήγορα και την συνέλαβαν και όλα είχαν καλό τέλος. Το πρώτο πράγμα που ήθελα ήταν να διασφαλίσω την ακεραιότητα όσων ήταν μέσα στο λεωφορείο. Εδειξα όσο μπορούσα ψυχραιμία και ευτυχώς πήγαν όλα καλά», καταλήγει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις