Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Οδηγός ταξί μετέφερε τουρίστα με καρδιακό επεισόδιο από την παραλιακή στο Ωνάσειο σε χρόνο ρεκόρ

Οδηγός ταξί μετέφερε τουρίστα με καρδιακό επεισόδιο από την παραλιακή στο Ωνάσειο σε χρόνο ρεκόρ

Γέφυρα ζωής έστησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μαζί με έναν οδηγό ταξί ώστε να φτάσει ένας τουρίστας που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νοσοκομείο. Κατάφερε να καλύψει απόσταση 18 χιλιομέτρων σε μόλις 8 λεπτά!

Όλα έγιναν πριν από λίγες ημέρες, όταν ο οδηγός ταξί Γιάννης Κώστας είδε έναν τουρίστα να μπαίνει στο όχημά του μαζί με την κόρη και τη σύζυγό του και να του ζητάει να τον μεταφέρει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νοσοκομείο γιατί έχει υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Ο οδηγός ταξί ήταν στην παραλιακή και ζήτησε βοήθεια από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για να μεταφέρει τον τουρίστα με το καρδιακό επεισόδιο στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Στο βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το STAR, ακούγεται μια γυναίκα να λέει στον οδηγό ταξί να πάνε «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Αφού κατάφεραν να διανύσουν την απόσταση 18 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις 8 λεπτά, ο ταξιτζής – προς τιμήν του – δεν δέχθηκε αντίτιμο. Όταν οι συγγενείς του τουρίστα ρώτησαν για την τιμή, ο άνθρωπος του απάντησε «είναι εντάξει».

«Να κοιτάξω το ταξίμετρο; Δεν το διανοείται κανείς, ένας συνάνθρωπος κινδύνευε και μας είχε ανάγκη», δήλωσε στο STAR ο οδηγός ταξί, περιγράφοντας το αγωνιώδες περιστατικό.

Το περιστατικό στην Αθήνα δεν ήταν το μοναδικό, καθώς υπήρξε και άλλο ένα στη Λευκάδα, όπου αστυνομικοί μετέφεραν στο νοσοκομείο με το περιπολικό έναν 4χρονο που κατάπιε δύο σφήκες ενώ έπινε μια πορτοκαλάδα στην παραλία του Μικρού Γυαλού.

Οι σφήκες τσίμπησαν το παιδί στον λαιμό και κινδύνευσε η ζωή του. Οι αστυνομικοί διένυσαν μια απόσταση 20 χιλιομέτρων σε χρόνο ρεκόρ και τελικά ο 4χρονος είναι καλά στην υγεία του. «Βέβαια πρέπει να τους ευχαριστήσουμε, έσωσαν το παιδί μας», δήλωσε η μητέρα του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις