Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οδοιπορικό newsit.gr στις πιάτσες του θανάτου – Δρόμοι της Αθήνας που “ανθούν” εμπόριο ναρκωτικών και πορνεία

Οδοιπορικό newsit.gr στις πιάτσες του θανάτου – Δρόμοι της Αθήνας που “ανθούν” εμπόριο ναρκωτικών και πορνεία

– Πλατεία Θεάτρου, Μεταξουργείο, Μασσαλίας, πλατεία Ομονοίας
– Δρόμοι και περιοχές της Αθήνας που το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία είναι καθημερινότητα όχι τώρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια
– Συγκλονιστικές εικόνες

Η διακίνηση ναρκωτικών ξεκινάει από τις πρώτες πρωινές ώρες και ολοκληρώνεται αργά το βράδυ. Ντίλερς ανενόχλητοι μπροστά στα μάτια περαστικών και μικρών παιδιών «κάνουν τη δουλειά τους». Και οι χρήστες, άνθρωποι βασανισμένοι, άρρωστοι και απόκληροι της ζωής προσπαθούν να αγοράσουν τη δόση τους.

Δεκάδες είναι και τα λεγόμενα «στούντιο». Πολλά μικρά ή εγκαταλελειμμένα σπίτια, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις γραμμές του Κεραμεικού  και στα στενά της Ιεράς Οδού, το ένα δίπλα στο άλλο «παρέχουν τις υπηρεσίες» τους κυρίως σε αλλοδαπούς με κόστος 10 ευρώ. Στα πέριξ οι προστάτες τους παραμονεύουν. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση. Η Αστυνομία για άλλη μια φορά «απουσιάζει». Και η ανομία κυριαρχεί και εκείνοι που χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας για να τους τραβήξει από το σκοτάδι βυθίζονται όλο και περισσότερο σε αυτό.

Ώρα 15.40 πλατεία Αυδή, όπως θα δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν, δύο Αφρικανοί δεν διστάζουν και ανενόχλητοι προμηθεύουν με shisha νεαρό άνδρα.

Οι καταγγελίες πολιτών για την αύξηση των ναρκωτικών στην περιοχή είναι αυξημένες. Πολίτες και καταστηματάρχες μιλούν στο Newsit.gr για την εφιαλτική τους καθημερινότητα.

Κάτοικος Πλατείας Θεάτρου

«Μένω δυο τετράγωνα κάτω από την πλατεία Θεάτρου. Έχω μεγαλώσει εδώ. Είναι το πατρικό μου. Παλιά βγαίναμε έξω, παίζαμε, δεν φοβόμασταν να κυκλοφορήσουμε. Είναι ένα πλεονέκτημα που τα παιδιά μου δεν το έχουν. Η κατάσταση είναι δραματική. Παντού χρήστες, γυναίκες που εκδίδονται, ντίλερς, κλέφτες. Φοβάμαι να βγω έξω από το σπίτι μου. Βγαίνω το πρωί με τα παιδιά μου για να τα πάω στο σχολείο και μετά να πάω για δουλειά και τρέμω. Η αστυνομία πουθενά. Βλέπω αστυνομικούς που περνάνε δίπλα από τους χρήστες και δεν κάνουν τίποτα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

 

Ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ – Μεταξουργείο

«Το μαγαζί μου είναι σε κεντρικό δρόμο στο Μεταξουργείο. Κάθε μέρα μπροστά στα μάτια μου βλέπω τα απίστευτα. Γίνεται διακίνηση μπροστά μου αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αριστερά, δεξιά όπου και να κοιτάξεις υπάρχουν «στούντιο». Αυτοί που μπαίνουν μέσα είναι ξένοι. Οι περισσότεροι δηλαδή. Κάποιοι είναι μεθυσμένοι. Με έχουν ληστέψει 2 φορές. Έχουν μπει μέσα με όπλο. Και τις δυο φορές τα άτομα ήταν χρήστες, σε απόγνωση δηλαδή. Μου πήραν το ταμείο και αρκετά πακέτα τσιγάρα. Όχι, στην αστυνομία δεν έχω πάει ποτέ. Άλλωστε έχουμε τους γνωστούς – αγνώστους προστάτες των στούντιο».

Φοιτητής Νομικής

«Περνάω κάθε μέρα από την Μασσαλίας για να πάω στην σχολή. Τι να σας πω, δεν τα βλέπετε; Δεν είναι εικόνα αυτή. Μέσα κάνουμε μάθημα και έξω κάνουν διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το χειμώνα που νυχτώνει νωρίς είναι χειρότερα. Έχουν επιχειρήσει να με ληστέψουν (προφανώς για να πάρουν την δόση τους) αλλά δεν τα κατάφεραν. Τώρα λένε ότι θα κλείσουν την ΑΣΟΕ. Για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό. Είναι δυνατόν να κλείσει ένα πανεπιστήμιο; Να μπουν μέσα και να το «καθαρίσουν».

ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις