Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κουκουλοφόροι στο Πολυτεχνείο – Καμμένα αυτοκίνητα – Κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ – Video

Κουκουλοφόροι στο Πολυτεχνείο – Καμμένα αυτοκίνητα – Κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ – Video

Μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο στην Πατησίων επικεντρώνονται νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (29.10.2018) τα επεισόδια στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου. Κουκουλοφόροι έχουν ταμπουρωθεί μέσα στο Μετσόβιο.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων με ορμητήριο το Ίδρυμα επιτίθεται στις αστυνομικές δυνάμεις.

Πίσω από τα κάγκελα εκτοξεύουν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ και παράλληλα βάζουν φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα.

Λίγο μετά τις 16:00, άνδρες των ΜΑΤ σχεδόν εισέβαλαν (δείτε στο αμέσως παρακάτω βίντεο) στην είσοδο του ΕΜΠ από την οδό Τοσίτσα.

Ανοιχτή προς το παρόν η Πατησίων.

Άτομα που βρίσκονταν στην πορεία των μαθητών πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με βομβίδες κρότου – λάμψης και τελικά οι νεαροί χάθηκαν στα στενά της Πλάκας.

Έγιναν τρεις προσαγωγές.

Δείτε όλο το χρονικό των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια στην μαθητική πορεία

Gepostet von NewsIt am Montag, 29. Oktober 2018

Οι αστυνομικοί έκαναν ευρεία χρήση δακρυγόνων και η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος ήταν αποπνικτική.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια μεγάλη ομάδα που αποκόπηκε από την πορεία των μαθητών άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Ενδεικτικό της έντασης ήταν πως έκλεισαν οι είσοδοι του Κοινοβουλίου. Οι αστυνομικοί δημιούργησαν έναν κλοιό πέριξ της Βουλής και “ώθησαν” τους μαθητές προς την Αμαλίας.

Οι νεαροί που έκαναν τα επεισόδια ωστόσο “ανασυντάχθηκαν” λίγο μετά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός όπου έστησαν οδόφραγμα με κάδους και εφοδιάστηκαν με πέτρες και σίδερα από στάσεις λεωφορείων.

 

Οι αστυνομικοί λίγο μετά τη 1 μ.μ.της Δευτέρας (29.10.2018) προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ατόμων.

Πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο

Οι μαθητές, που όπως προείπαμε, διαμαρτύρονται για το σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο με αίτημα να μην κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, είχαν συγκεντρωθεί το πρωί της Δευτέρας (29.10.2018) στα Προπύλαια όπου μπροστά από τον σταθμό του Μετρό Πανεπιστήμιο είχε στηθεί εξέδρα και πραγματοποιήθηκε συναυλία.

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι οι νέες αλλαγές στο Λύκειο τούς στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, και τους στέλνουν στην παραπαιδεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις