Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Οδύσσεια η επιστροφή των πέντε ναυτικών! Έχασαν την πτήση από Κωνσταντινούπολη

Οδύσσεια η επιστροφή των πέντε ναυτικών! Έχασαν την πτήση από Κωνσταντινούπολη

Σε περιπέτεια εξελίσσεται το ταξίδι της επιστροφής των πέντε Ελλήνων ναυτικών που είχαν απαχθεί στο Καμερούν, στο τέλος Δεκεμβρίου. Έχασαν την πτήση από Κωνσταντινούπολη!

Από ώρα σε ώρα αναμένονται να καταφθάσουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από την Κωνσταντινούπολη, οι πέντε Έλληνες ναυτικοί οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στο δεξαμενόπλοιο «Happy Lady», που ήταν αγκυροβολημένο σε λιμάνι στο Καμερούν. Οι πέντε Έλληνες αφέθηκαν ελεύθεροι μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους τους, όπως έγινε γνωστό χθες.

Click4more Τα πρώτα στοιχεία για την απελευθέρωση των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Καμερούν

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Happy Lady».

Οι πέντε Έλληνες αναμένονταν στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 9:10 το πρωί, ωστόσο μια καθυστέρηση στην πτήση από το Καμερούν στην Κωνσταντινούπολη, έγινε η αιτία ώστε να χάσουν το αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε Έλληνες από τη στιγμή που όλα πάνε καλά θα είναι επιβάτες της επόμενης πτήσης από την γειτονική χώρα.

Έτσι απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί

Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί μαζί με τρεις συναδέλφους τους είχαν απαχθεί από πειρατές που έκαναν ρεσάλτο στο πλοίο «Happy Lady» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ενώ ήταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Καμερούν.

Κατά την ένοπλη επίθεση στο δεξαμενόπλοιο, μάλιστα, ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του πλοίου τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας.

Αμέσως ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, οι οποίες είχαν ευτυχή κατάληξη το πρωί της Τετάρτης, 22 Ιανουαρίου, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη να ανακοινώνει το ευχάριστο νέο με ανάρτηση στο Facebook.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις