Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι Jethro Tull έρχονται στην Τεχνόπολη! (video)

Οι Jethro Tull έρχονται στην Τεχνόπολη! (video)
YouTube

Οι θρυλικοί Jethro Tull θα εμφανιστούν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παραδίδοντας ακόμη μια φορά μαθήματα ροκ ιστορίας.

Το ροκ συγκρότημα των Jethro Tull θα ανέβει στην αθηναϊκή σκηνή το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, χαρίζοντας στους οπαδούς τους μαγικές στιγμές από το πλούσιο ρεπερτόριό τους, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία με τα ντεσιμπέλ.

Οι Jethro Tull από το Μπλάκπουλ της Αγγλίας ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Σήμερα, με 60 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, περισσότερα από 21 άλμπουμ, ανάμεσά στα οποία 11 χρυσά και 5 πλατινένια, και με περισσότερες από 3,000 live εμφανίσεις σε 40 χώρες, οι Jethro Tull έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά και εκκεντρικά “progressive rock” συγκροτήματα του 20ού αιώνα.

Στο κέντρο της σκηνής ξεχωρίζει η εμβληματική περσόνα του Ian Anderson, ο οποίος παίρνει τον ρόλο του ηγέτη του γκρουπ. Με μια καλλιτεχνική ευφυΐα που ξεχώρισε ήδη από τα πρώτα βήματα της μπάντας, ο Anderson τολμά να αναγάγει το φλάουτο σε βασικό όργανο στη μηχανή των Jethro Tull, κάνοντάς το, παράλληλα, σήμα κατατεθέν του σκληροπυρηνικού ροκ γκρουπ.

Στα πρώτα τους δισκογραφικά χρόνια ξεπηδά το blues ντεμπούτο τους This Was (1968), το οποίο διαδέχεται το Stand Up (1969), αλλά και το Benefit (1970), ο δίσκος προπομπός που μας προετοιμάζει για το magnum opus τους, Aqualung (1971). ‘

Τα λόγια περιττεύουν γι’ αυτό το αριστούργημα το οποίο θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές ροκ κυκλοφορίες όλων των εποχών. Το Locomotive Breath και το Hymn 43 είναι οι ύμνοι που λατρεύονται από εκατομμύρια fans των Jethro Tull παγκοσμίως.

Μέσα από μια μουσική πορεία μισού αιώνα, ο ήχος των Jethro Tull ταξίδεψε από τα blues και τη jazz, την progressive αλλά και την ορθόδοξη rock.

Οι θρυλικοί Jethro Tull έρχονται στην Αθήνα, για μία ιστορική συναυλία και ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα έως το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις