Ελλάδα

Οι εξηγήσεις του οδηγού λεωφορείου για τη ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη

Την δική του εξήγηση για το περιστατικό με τον μετανάστη τον οποίο υποχρέωσε να σηκωθεί από τη θέση του για να κάτσει μια άλλη επιβάτης λέγοντας πως «εδώ κάνω κουμάντο εγώ» έδωσε ο οδηγός λεωφορείου.

Ο οδηγός απαντά σε όσους τον κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά και μιλά στο Live News. Δίνει τη δική του εκδοχή εκεί αναφέρει ότι δεν έχει μετανιώσει για την στάση του.

«Εκεί που οδηγούσα ήρθε μια κυρία ηλικιωμένη, η οποία μου’ πε ότι έχει κάνει εγχείρηση στη μέση και πρέπει να κάτσει, και ότι ζήτησε από κάποιον κύριο να κάτσει στη δίπλα θέση που είχε κενή και δεν την άφηνε.

Ο κύριος καθότανε σε μια διπλή θέση και η μία ήταν κενή. Ούτε απαρχάιντ, ούτε τέτοια. Δηλαδή αν ήταν ρατσιστικό και φασιστικό το θέμα και αυτά, εμείς το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί» αναφέρει ο οδηγός. 

«Πήγε κάποιος με το ζόρι και κάθισε δίπλα του επίτηδες και του είπε ότι δεν μπορεί να μας δώσει. Κουμάντο εδώ πέρα τι θα κάνουμε, και του είπα εγώ “σήκω να κάτσει η κυρία”.

Έχει γίνει με εγκύους, έχει γίνει με ανθρώπους που είναι… Εδώ μιλάμε για έλλειψη σεβασμού, εδώ μιλάμε για σεβασμό. Θα έπρεπε να πει “ναι να σηκωθώ να κάτσετε εσείς, γιατί εσείς έχετε πρόβλημα”. Δεν γίνεται δηλαδή να κάθεται ο 35χρονος και να μένει η 70χρονη όρθια.

Καλώς ή κακώς εγώ έχω την ευθύνη και του λεωφορείου και των επιβατών. Δεν την έχει κάποιος άλλος. Δηλαδή αν η κυρία αυτή που είχε πρόβλημα με τη μέση και μου’ κανε τη δύο φορές τη σύσταση ότι δεν μπορεί να κάτσει αν γινόταν κάτι και πάταγα εγώ ένα φρένο και χτύπαγε, εγώ θα ήμουν υπεύθυνος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Διέταξε μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του

Το βίντεο, πάντως, που έκανε το γύρο του διαδικτύου δείχνει τον οδηγό του λεωφορείου να διατάζει τον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί και να τον υποχρεώνει να κάτσει όρθιος για να δώσει τη θέση του σε μια άλλη επιβάτη. Όλα ξεκίνησαν όταν η επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη συνεπιβάτη της να της παραχωρήσει την θέση του!

Όταν εκείνος αρνήθηκε η επιβάτης ζήτησε την παρέμβαση του οδηγού. Ο οδηγός όπως φαίνεται και στο βίντεο σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει (μη φορώντας μάσκα) στον μετανάστη. Χαρακτηριστικά ακούγεται να λέει «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Μάλιστα όταν τελικά ο άνδρας σηκώνεται και η άλλη επιβάτης πάει να κάτσει στη θέση του ακούγεται να λέει με αποτροπιασμό: «Σιχαίνομαι να κάτσω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική
Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου - Ισχαιμικό επεισόδιο «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις του 39χρονου
Οι ιστολογικές εξετάσεις εστιάζονται στο συμπέρασμα ισχαιμικού επεισοδίου, δηλαδή να πέθανε ο 39χρονος από κάποιο πρόβλημα στην καρδιά, λόγω εξάντλησης και υποθερμίας
Ο Βασίλης Καλογήρου και το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 1
Η Ειρήνη Μουρτζούκου ξανά μαζί με τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη – Που εστιάζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ξανά μαζί με την μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγο καιρό την κατηγορούσε...
Ειρήνη Μουρτζούκου