Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Οι «φύλακες άγγελοι» επέστρεψαν στο Μάτι – video

Οι «φύλακες άγγελοι» επέστρεψαν στο Μάτι – video

Οι μέρες δύσκολες λόγω κακοκαιρίας για όλους. Ειδικά όμως για τους ανθρώπους στο Μάτι, για εκείνους που το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου είδαν ζωές και περιουσίες να χάνονται μπροστά στα μάτια τους.

Από τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας στο Μάτι είχαν βρεθεί οι εθελοντές της ειδικής Ομάδας Διάσωσης Μεσολογγίου. Θέλησαν να βοηθήσουν όπως μπορούσαν τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Βρέθηκαν ξανά κοντά στους πυρόπληκτους όχι μόνο τις μέρες μετά την καταστροφική φωτιά αλλά και μετά για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Σήμερα (28.09.2018) επέστρεψαν. Οι διασώστες από το Μεσολόγγι πήγαν ξανά στο Μάτι. Αιτία; Η κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα.

Θέλησαν να μεταφέρουν και αυτή τη φορά ανθρωπιστική βοήθεια. Αλλά όχι μόνο αυτό. Ήθελαν να είναι σίγουροι πως εκείνοι που τους έχουν ανάγκη δεν θα κινδυνεύσουν από τα καιρικά φαινόμενα. Γι’ αυτό, αποφάσισαν να μείνουν στην περιοχή και να κάνουν περιπολίες τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα.

Με αφορμή την παρουσία τους στο Μάτι, οι διασώστες από το Μεσολόγγι θέλησαν να αποτίσουν και φόρο τιμής στους νεκρούς της εθνικής τραγωδίας της 23ης Ιουλίου. Βρέθηκαν στο οικόπεδο του θανάτου. Εκεί όπου 26 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά.

Άφησαν λίγα λουλούδια. Υπό βροχή τα άφησαν εκεί και οι μνήμες απ’ όσα έζησαν ξανάρθαν. Όχι πως έφυγαν ποτέ. Δεν θα φύγουν.

Αυτό που έζησαν στο Μάτι «θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ξεπεράσουμε», είπε στο newsit.gr ο επικεφαλής της ειδικής Ομάδας Διάσωσης Μεσολογγίου Διονύσης Τσιρόγλου. Κάθε φορά που θα επισκέπτονται το Μάτι, θα κάνουν το ίδιο. «Είναι υποχρέωσή μας» είπε ο κ. Τσιρόγλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις