Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι κίνδυνοι του Ozempic και τα φάρμακα που θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον για αδυνάτισμα

Οι κίνδυνοι του Ozempic και τα φάρμακα που θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον για αδυνάτισμα
Φωτογραφία Reuters

Το φάρμακο Ozempic για τους διαβητικούς έχει… εξαφανιστεί από τα φαρμακεία της χώρας, καθώς πολλοί το προμηθεύονται για να αδυνατίσουν. 

Γιατροί υποστηρίζουν ότι το επόμενο διάστημα τα φάρμακα για τον διαβήτη θα είναι το επόμενο διάστημα ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στο αδυνάτισμα και σύντομα θα γίνει ρουτίνα η συνταγογράφησή τους για την απώλεια βάρους.
«Πράγματι φαίνεται ότι οδηγούνται οι αντίστοιχοι οργανισμοί να δικαιολογήσουν την χρησιμότητά τους και στην παχυσαρκία», λέει ο διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Υπάρχει μία πληθώρα από φάρμακα τα οποία μπορεί να πάρει κανείς αλλά εξαρτάται από την περίπτωση του κάθε ανθρώπου. Εκείνο που θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί, ιδίως από τους φαρμακοποιούς και από το σύστημα υγείας, είναι να καταγραφούν οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που το είχαν άμεσα ανάγκη ώστε αυτοί να μπορούν να το προμηθευτούν.

Τα παράξενο και το περίεργο είναι ότι όσο μεγαλύτερη δημοσιότητα δίνεται στο συγκεκριμένο φάρμακο, τόσο περισσότερο μας ενοχλεί ο κόσμος για το συγκεκριμένο. Δε συζητιέται καθόλου το πρόβλημα των παρενεργειών, γιατί φάρμακο χωρίς παρενέργειες δεν υπάρχει», συμπληρώνει ο κ. Ζούπας.

Όπως λένε οι ειδικοί, τα φάρμακα αυτά έχουν έγκριση και για την απώλεια κιλών ανθρώπων με παχυσαρκία, αφού έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους ανάλογους Οργανισμούς.

Δείτε το ρεπορτάζ του “Live News”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις