Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

«Οι κοριοί είναι σίγουρα και στην Ελλάδα» δηλώνουν οι ειδικοί – Τι να κάνουμε αν τους βρούμε σπίτι μας

«Οι κοριοί είναι σίγουρα και στην Ελλάδα» δηλώνουν οι ειδικοί – Τι να κάνουμε αν τους βρούμε σπίτι μας

«Είναι ένα από τα πιο δύσκολα έντομα στην αντιμετώπισή του», δηλώνουν οι ειδικοί για τους κοριούς, των οποίων το ξέσπασμα στη Γαλλία έχει αναγκάσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να… ψαχτούν, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν κρούσματα και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετούς κοριούς στην Αθήνα και όσο πάνε γίνονται και περισσότεροι», δηλώνει ο Βλάσσης Μπισμπίκης, γεωπόνος, μέλος ΔΣ ΣΕΑΜΕ, στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο για τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Οι κοριοί εντοπίζονται κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όπου υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές.

«Οι κοριοί είναι έντομα που μπορούν και μεταφέρονται μέσω ρούχων και αποσκευών, οπότε όπου υπάρχει αυξημένη κινητικότητα ανθρώπων, μπορεί αυτό να τους αυξάνει», σημειώνουν οι ειδικοί στο LIVE NEWS και τονίζουν ότι το τσίμπημα του κοριού είναι σαν το τσίμπημα του κουνουπιού, όμως προκαλεί πιο έντονη φαγούρα.

Το δύσκολο, όμως, είναι να βρεθεί η θέση που ελλοχεύουν οι κοριοί. Ο κ. Μπισμπίκης προσθέτει ότι «το τσίμπημα είναι πολύ πιο ερεθιστικό» από αυτό του κουνουπιού. Τα… συμπτώματα, όμως, είναι τα ίδια, δηλαδή οι κοκκινίλες και η φαγούρα.

Τι να κάνουμε στο σπίτι μας

Την ώρα που η Γαλλία κάνει… αγώνα δρόμου για να εξαφανίσει τους κοριούς πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να έχουν ταξιδέψει και σε άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό και θα πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, σε περίπτωση που βρούμε κοριούς στο σπίτι μας. Ένας τεχνικός απολυμάνσεων δήλωσε στην κάμερα του LIVE NEWS πως πράγματι υπάρχει έξαρση τον τελευταίο καιρό και η λύση είναι συγκεκριμένα φάρμακα.

Όπως τόνισε και ο ίδιος, κάνουμε απεντόμωση περιμετρικά του κρεβατιού, πίσω από καναπέδες, κουρτίνες και άλλα έπιπλα, ψεκάζοντας το φάρμακο.

«Φέτος το καλοκαίρι υπήρχε αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε στο LIVE NEWS ο τεχνικός απολυμάνσεων και απεντομόσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις