Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι μικροί Χριστοί του σήμερα – Το βρέφος στο τελάρο

Οι μικροί Χριστοί του σήμερα – Το βρέφος στο τελάρο

Πόσες εικόνες τέτοιες θα δούμε άραγε; Πόσα μικρά παιδιά με τις οικογένειές τους θα ζουν σε άθλιες συνθήκες την ώρα που η Ευρώπη κοιμάται ήσυχη;

 

Η φωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη μπορεί να έχει αναρτηθεί από τις 18 Δεκεμβρίου, όμως, κάνει τον γύρο του κόσμου και συγκλονίζει. Και μέρες που είναι μας θυμίζει την γέννηση του Χριστού. Μόνο που απο τότε υποτίθεται ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει!

Μια μητέρα από την Συρία στον καταυλισμό της Μόριας κοιτάζει με στοργή το 4 μηνών μωράκι της. Μόνο που το βρέφος είναι τυλιγμένο σε κουβέρτες και για κούνια έχει ένα τελάρο!

Ο φωτογράφος στην πρώτη του ανάρτηση έγραψε:«Θα έβαζες το τεσσάρων ημερών μωρό σου να κοιμηθεί σε ένα τελάρο μέσα σε μια τέντα;»

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες. Και ευτυχώς όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο φωτογράφος: «H μικρούλα Rafif και η οικογένεια της βρήκαν μια ζέστη γωνία στον Καρά Τεπέ. Ο Σταύρος Μυρογιάννης βοήθησε να κοιμηθούν έπειτα από πολύ καιρό σε κρεβάτι και με γεμάτο στομάχι. Υπάρχουν ακόμα εγκυες και πολλά παιδιά που ζούνε σε καλοκαιρινές σκηνές μέσα στις λάσπες στον ελαιώνα δίπλα στο hot spot. Αν ακούει κάποια οργάνωση ας τους βοηθήσει αλλιώς να σωπάσει για πάντα!».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Και είναι και αυτή η φωτογραφία με το μικρό κοριτσάκι του άλλου δράματος του πλανήτη μας. Των προσφύγων Ροχίνγκια που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους στην Μιανμάρ και ζουν κι αυτοί το δικό τους δράμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις