Ελλάδα

Οι Νύχτες Πρεμιέρας στον Πειραιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας πιάνει λιμάνι και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσω τριών προβολών (17-18 & 26 Σεπτεμβρίου), δύο στις προβλήτες του λιμανιού και μία στην καρδιά της πόλης, στο εμβληματικό θέατρο.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, πιστές στην παράδοση που ξεκίνησαν με το Athens Open Air Film Festival με την ευχή να επεκτείνουν τις δράσεις τους εκτός των στενών ορίων του κέντρου και να προσφέρουν κινηματογραφικές προβολές υψηλής ποιότητας σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και γιορτάζουν την 27η έκδοση τους με μια σειρά προβολών σε ιστορικά σημεία του Πειραιά.

Το παρελθόν συναντά το παρόν με δύο προφεστιβαλικές, διπλές, open air προβολές τεσσάρων από τις πιο σπουδαίες και δημοφιλείς ταινίες – έναρξης στα χρονικά του Φεστιβάλ στο λιμάνι καθώς και με τη φιλοξενία μιας ξεχωριστής πρεμιέρας από το φετινό πρόγραμμα της 27ης διοργάνωσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν στο χώρο έξω από την πέτρινη αποθήκη της Πύλης 2 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, οι «Γέφυρες του Μάντισον» του Κλιντ Ίστγουντ (1995, 135′) στις 20:00 και θ’ ακολουθήσει στις 22:30 η προβολή της ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Γύρνα πίσω» (2006, 121′). To Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο θα προβληθεί στις 20:00, η σπονδυλωτή ταινία – αποκάλυψη του Νταμιάν Σιφρόν «Ιστορίες για αγρίους» (2014, 122′) και στις 22:30 τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο (2019, 132′) που τιμήθηκαν με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και με τέσσερα Όσκαρ, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη διεθνής δημιουργία που κέρδισε ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ταινίας στη μακρά ιστορία του θεσμού.

Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ονομαστικά δελτία εισόδου, τα οποία οι θεατές θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν με ηλεκτρονική προκράτηση, η οποία θα ανοίξει την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο aiff.gr.

Την πρώτη Κυριακή του Φεστιβάλ στις 26/9, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα είναι για πρώτη φορά ανάμεσα στις αίθουσες των Νυχτών Πρεμιέρας με την φιλοξενία μιας ξεχωριστής ταινίας του φετινού προγράμματος σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Ο τίτλος της ταινίας θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του 27ου ΔΦΚ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, μέσω Viva.gr.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πανελλήνιες: Ο Κωνσταντίνος Σαμαρίνας εκπλήρωσε όνειρο ζωής, μπαίνει στην Πληροφορική έχοντας συγκεντρώσει 19.040 μόρια
«Από 10 χρονών ασχολούμαι με τον προγραμματισμό», σημειώνει, περιγράφοντας μια διαδρομή που είχε ξεκάθαρη κατεύθυνση αρκετά πριν φτάσει στη Γ' Λυκείου
Ο Κωνσταντίνος Σαμαρίνας
Ο Μιχάλης Σάλλας παρουσίασε το βιβλίο του – «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα… και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»
Για το βιβλίο μίλησαν η Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ο Ηλίας Παπαϊωάννου, Καθηγητής Οικονομικών στο London Business School, και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών και τέως Υπουργός, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου
Ο Μιχάλης Σάλλας
Φωτιά στον Ορχομενό: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – 13 εναέρια μέσα στη «μάχη»
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 105 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων της 4ης και της 10ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., εθελοντές και 25 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα
Φωτιά στον Ορχομενό
Ανανεώθηκε πριν 38 λεπτά
Τεράστια φωτιά σε εργοστάσιο στο Ηράκλειο - Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, μήνυμα του 112 «παραμείνετε στα σπίτια σας»
Ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει το Ηράκλειο ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχει ριχτεί και ελικόπτερο - Εκτεταμένες φθορές σε μπαλκόνια και προσόψεις κατοικιών
EUROKINISSI
Ανανεώθηκε πριν 55 λεπτά