Ελλάδα

Οι πρεσβείες θα πληρώνουν τα έξοδα για τους μετανάστες

Ούτε λίγα, ούτε πολλά... 150 εκατομμύρια το χρόνο κοστίζουν στο κράτος οι μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στη χώρα και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη ή ακόμη και νοσηλεία.

Τώρα το υπουργείο σχεδιάζει να … στέλνει το λογαριασμό στις πρεσβείες των κρατών από τα οποία προέρχονται οι μετανάστες αυτοί.
“Θα απαιτήσουμε τα χρήματα” λένε τώρα από το υπουργείο Υγεία, ωστόσο η μέχρι τώρα εμπειρία λέει πως μάλλον το κράτος θα βρει κλειστές πόρτες.
Οι κατάλογοι με τους νοσηλευόμενους ή όσους έχουν τύχει ιατρικής φροντίδας πάντως θα αποτελέσουν ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί, ένα μέσο πίεσης προς τις χώρες αυτές που κυριολεκτικά αρνούνται την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων και θα λειτουργήσει και προς την κατεύθυνση της κάλυψης των εξόδων για τον επαναπατρισμό τους.

Διαβάστε επίσης:
Ποιος είπε οτι η επιχείρηση “σκούπα” έδιωξε τους λαθρομετανάστες; ΦΩΤΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: «Μας έδειχνε σημάδια αυτοτραυματισμού, έψαχνε κινητό με 50 ευρώ και ζητούσε να της βρούμε δουλειά»
Νέες αποκαλύψεις για την αγνοούμενη Λόρα - Οι «σκοτεινές» σκέψεις, η σχεδιασμένη φυγή και οι γονε΄ςι της που αρνούνταο οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και κάνουν ό,τι μπορούν για να την βρουν
Η 16χρονη Λόρα
«Θα με σκότωνε, δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά» είπε ο 44χρονος στον αδερφό του μετά τη δολοφονία στο Αγρίνιο
Ο αδερφός του 44χρονου είπε ότι τα πράγματα με το θύμα είχαν ξεφύγει από το περασμένο Πάσχα, όταν ο 50χρονος πίστευε πως ο δράστης είχε συνάψει σχέση με τη γυναίκα του
Το αυτοκίνητο, το θύμα (κάτω) και ο δράστης (επάνω)