Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι πρώτες εικόνες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Εκκενώθηκε το αεροπλάνο που έστειλε σήμα για βόμβα

Οι πρώτες εικόνες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Εκκενώθηκε το αεροπλάνο που έστειλε σήμα για βόμβα

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την προσγείωση αεροπλάνου από την Πολωνία που ειδοποίησε για βόμβα.

Μόλις οι ελληνικές αρχές έλαβαν το σήμα από το πολωνικό αεροπλάνο σηκώθηκαν μαχητικά F-16 για να το συνοδέψουν πετώντας μόνο πάνω από θάλασσα, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με επιτυχία στις 5:45 το απόγευμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 184 ενήλικες και 2 μωρά, ενώ το πλήρωμά του ήταν εξαμελές. Εχουν κατέβει όλοι από την καμπίνα των επιβατών και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όσων επέβαιναν. Στο σημείο έσπευσαν  η Πυροσβεστική και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Επίσης στους ελέγχους συμμετέχουν και σκυλιά του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.).

Μετά τους επιβάτες που κατέβηκαν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Η προσγείωση έγινε στον δυτικό διάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε σημείο που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη. Αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτός μόνον ο ανατολικός διάδρομός του αερολιμένα.

Πρόκειται για πτήση που ερχόταν από την πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας, έχοντας προορισμό την Αθήνα. Πρόκειται για αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair.

Μόλις ελήφθη το σήμα για βόμβα, το ελληνικό Πεντάγωνο κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ δόθηκε εντολή να «σηκωθούν» δυο F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Να σημειωθεί ότι ττ ΝΑΤΟ ήταν αυτό που ενημέρωσε τις ελληνικές Αρχές – από το FIR των Σκοπίων.

Τα μαχητικά, της 330 Μοίρας, που βρίσκονταν σε επιφυλακή, απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στην Αγχίαλο και προσέγγισαν το πολωνικό αεροσκάφος πάνω από το έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.

Μετά από την προσγείωση του αεροπλάνου, τα F-16 επέστρεψαν στον Βόλο, ενώ νωρίτερα απογειώθηκαν και ουγγρικά μαχητικά για να συνδράμουν

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις