Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στο gov.gr

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στο gov.gr

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των υφιστάμενων Ψηφιακών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του συμφώνου που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων τον Φεβρουάριο του 2020.

Ειδικότερα με δεδομένο ότι περίπου 170 Ψηφιακές Υπηρεσίες του «ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» της Περιφέρειας Αττικής είναι διαθέσιμες και μέσα από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι πολίτες μπορούν πλέον να αναζητούν και να υποβάλλουν τα αιτήματα τους για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και μέσα από την πύλη gov.gr.

«Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και σημείωσε: «Η Περιφέρεια αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογική και ψηφιακή υποδομή της, προχώρησε στο επόμενο αναπτυξιακό βήμα, που είναι ο εμπλουτισμός του ψηφιακού οπλοστασίου της. Προσφέρουμε νέες υπηρεσίες και χτίζουμε νέες συνεργασίες, με στόχο να φέρνουμε με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, του κινητού ή του τάμπλετ, την Περιφέρεια Αττικής μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση του κάθε πολίτη».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, σημειώνει ότι η ενσωμάτωση των Ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στο gov.gr αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς δράσεων που προγραμματίζονται μεταξύ των αρμόδιων Υπηρεσιών των δύο φορέων για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων Ψηφιακών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής ενεργοποίησε στις 31-12-2020 άλλες 23 νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού ανεβάζοντας τον αριθμό των υφιστάμενων Ψηφιακών υπηρεσιών στις 193. Ο αριθμός των Ψηφιακά Παρεχόμενων Υπηρεσιών αναμένεται να ανέλθει στις 220, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις