Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σύλλογοι γονέων εναντίον του ΦΠΑ στην εκπαίδευση! Ζητούν ακύρωση του νόμου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι γονείς που πλήττονται άμεσα από την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, κινητοποιούνται προκειμένου να ακυρωθεί η σχετική διάταξη του Νόμου αμέσως μετά τις εκλογές.

Σήμερα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, είχαν την πρώτη τους συνάντηση εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων 28 ιδιωτικών σχολείων, στα οποία φοιτούν πάνω από 10.000 μαθητές.

Σε κοινή τους δήλωση οι γονείς αναφέρουν ότι “απέναντι σε ένα μέτρο τόσο άδικο και παράλογο, που επιβαρύνει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, μπορεί να οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και πλήττει όχι μόνο την ιδιωτική, αλλά και τη δημόσια εκπαίδευση, οι γονείς είμαστε οι πρώτοι που οφείλουμε να κινητοποιηθούμε. Η κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις“.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η συνεργασία και ο συντονισμός δράσεων, με πρώτο βήμα την πρόσκληση συμμετοχής στην προσπάθεια και άλλων Συλλόγων Γονέων, από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι Σύλλογοι που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων των Αρσακείων Ιωακείμ Καλλυβρούση προκειμένου να ενταχθούν στην κοινή προσπάθεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε