Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Οι συμβολαιογράφοι τα “χώνουν” στην Κωνσταντοπούλου χωρίς να την κατονομάζουν

Οι συμβολαιογράφοι τα “χώνουν” στην Κωνσταντοπούλου χωρίς να την κατονομάζουν
Φωτογραφία Eurokinissi

Δυσαρεστημένη με τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι οι συμβολαιογράφοι. Και σε ανακοίνωσή τους, χωρίς καν να την κατονομάσουν, της επιτίθενται.

Οι συμβολαιογράφοι έχουν δεχτεί πολλάκις τον τελευταίο καιρό τα πυρά από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Την Παρασκευή (09.03.2019) οι συμβολαιογράφοι, μέσω ανακοίνωσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, εκφράζουν βαθιά λύπη, αλλά και έκπληξη, για το γεγονός ότι «δικηγόρος με κορυφαίο, μάλιστα, πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, που αρέσκεται να διατείνεται ότι υπηρετεί πιστά και με συνέπεια τη θεά Θέμιδα, περιφέρεται ισχυριζόμενη ότι η διεξαγωγή πλειστηριασμών αφορά παράνομη πράξη».

Συμβολαιογράφοι κατά της Κωνσταντοπούλου: Απειλές, εκβιασμοί και… πορτοπαράθυρα

Επιπλέον, ο Σύλλογος αναφέρει: «Θα ήταν περιττό υπό συνθήκες, που πρεσβεύει η λογική, να επισημάνουμε ότι κάθε νομικός, που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του και δευτερευόντως την έννομη τάξη και το κοινό συμφέρον, γνωρίζει ότι του παρέχονται τα νομικά μέσα για να αντιδράσει».

Υπενθυμίζει τα αυτονόητα -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- ότι δηλαδή η επίμαχη δικηγόρος «έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, όπως άλλωστε κάθε Έλληνας πολίτης, σε περίπτωση που διαπιστώνει παράνομη πράξη, να υποβάλει αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα».

Οπότε -σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου- «κριτική, απειλές, εκβιασμοί και λοιπές συμπεριφορές που διαβάλλουν και προσβάλλουν τον κλάδο μας, που αποτελεί από τους θεματοφύλακες της έννομης τάξης με συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο, προφανώς σχετίζονται με επικοινωνιακές φιέστες για ίδιον συμφέρον».

Τέλος, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «οι άνθρωποι του νομικού επαγγέλματος από τον πρώτο χρόνο φοίτησής τους στη Νομική Σχολή διδάσκονται ότι η Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται σε “πορτοπαράθυρα” των ΜΜΕ, αλλά από τις δικαστικές Αρχές».

«Για τις περιπτώσεις εκείνες, λοιπόν, που είτε απουσίαζαν από τα αμφιθέατρα, είτε ηθελημένα αγνοούν αυτή τη βασική αρχή, να τους ενημερώσουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στον εισαγγελέα χωρίς κατ΄ ανάγκη να προηγηθούν συκοφαντικές και ανεπίτρεπτες για τον νομικό μας πολιτισμό εξάρσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις