Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Οι θεοί επέστρεψαν» στο παγκόσμιου βεληνεκούς EKO Rally Acropolis

«Οι θεοί επέστρεψαν» στο παγκόσμιου βεληνεκούς EKO Rally Acropolis

Ράλλυ Ακρόπολις: ένας αγώνας, μια μεγάλη ιστορία. Ύστερα από 8 χρόνια, το «Ράλλυ των θεών» επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα απ’ οτιδήποτε: να κερδίσει τις εντυπώσεις, να προσφέρει συγκινήσεις και να κόψει… ανάσες!

Το εμβληματικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE, προσέφερε εντυπωσιακές στιγμές το τριήμερο 9-12 Σεπτεμβρίου, με εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, την μοναδική ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας “COSMOTE 5G AthensStage” κι ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο και τη Λαμία, όπου έγινε και ο τερματισμός.

Νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που φέτος έκανε το… μεγάλο come back ύστερα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, ο Κάλε Ροβανπέρα, γιος του πρώην οδηγού του WRC, Χάρι Ροβανπέρα. Έτσι, μαζί με τη διοργάνωση, έγραψε και ο νικητής της, ιστορία: έγινε ο νεαρότερος οδηγός που κερδίζει το Ράλλυ Ακρόπολις.

Η φετινή διοργάνωση ήταν διαφορετική απ’ όλες τις απόψεις και αποζημίωσε όλους όσους την περίμεναν πώς και πώς. Χιλιάδες κόσμου έδωσε το «παρών» στις ειδικές διαδρομές και πήρε τα… βουνά για να απολαύσει το υπερθέαμα.

Σε αυτό προσθέστε και την μοναδική ειδική διαδρομή, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, στην καρδιά της Αθήνας: την πλατεία Συντάγματος. Για ένα απόγευμα, το κέντρο της Αθήνας έγινε… πίστα, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα προσέφεραν απαράμιλλο θέαμα και όσοι βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν ένα μοναδικό υπερθέαμα από 48 αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά και τις απίστευτες ταχύτητες COSMOTE 5G. Ήταν η ειδική διαδρομή COSMOTE 5G ATHENS STAGE που άφησε τους πάντες… άφωνους!

Γιατί, ας μην ξεχνάμε, το COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα, με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη που έχει ήδη ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει ήδη φθάσει στο 97% και 90% αντίστοιχα. Τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTE 5G μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE (Μεγάλου Χορηγού του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις) χωρίς επιπλέον κόστος, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps. 

Σύνταγμα όπως… Ριτσώνα

Εντάξει, ίσως ο μεσότιτλος να είναι λίγο υπερβολικός, αλλά επιτρέψετε τον. Δεν είναι πολλές οι φορές που βλέπεις αγωνιστικά αυτοκίνητα, καρό σημαίες και… τέτοιο χαμό στο κέντρο της Αθήνας. Βασικά, δεν ήταν καμία φορά. Ήταν η πρώτη φορά. Γιατί ό,τι έγινε φέτος στο Σύνταγμα έγραψε ιστορία. Η COSMOTE 5G ATHENS STAGE προσέφερε απλόχερα ένα υπερθέαμα που έκοψε την ανάσα με αδιανόητα γρήγορες ταχύτητες και δυνατές συγκινήσεις.

Αυτό ήταν η πρώτη ειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Υπερθέαμα! Με …τέρμα τα γκάζια, 48 πληρώματα προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία στο κοινό τρέχοντας με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα με «υψηλές ταχύτητες COSMOTE 5G».

Για λίγες ώρες, η πλατεία Συντάγματος έγινε αγνώριστη. Και λίγα λεπτά πριν από την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, κάτω από την Ακρόπολη, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα γέμισαν την Αμαλίας και τη Φιλελλήνων. Περνώντας με μεγάλες ταχύτητες μπροστά από τη Βουλή, στη Λεωφόρο Β. Αμαλίας και στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, πέρασαν γύρω από κυκλικά εμπόδια και τερμάτισαν επί της Γεωργίου Α’, έχοντας κυκλώσει την πλατεία.

Μια συναρπαστική διαδρομή ταχύτητας και δεξιοτεχνίας, μήκους περίπου 1 χλμ., όπου κορυφαίοι οδηγοί παγκοσμίου φήμης έδειξαν τις ικανότητές τους στους θεατές που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε όσους το παρακολούθησαν ζωντανά από την COSMOTE TV. Άλλωστε, η COSMOTE ήταν ο Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης.

Οι… κερδισμένοι

Ανάμεσα στον κόσμο που βρέθηκε στο Σύνταγμα για να ζήσει από κοντά την ένταση του αγώνα και να νιώσει την αδρεναλίνη του να χτυπάει «κόκκινο», ήταν και κάποιοι πιο… τυχεροί από άλλους.

Ήταν οι συνδρομητές της COSMOTE, που κέρδισαν -μέσω διαγωνισμού- μια προνομιακή θέση στην VIP area ώστε να παρακολουθήσουν από πολύ κοντά τις προσπάθειες των οδηγών, ενώ όσοι βρέθηκαν στην πλατεία μπορούσαν να επισκεφθούν και το περίπτερο της COSMOTE και να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ειδικής διαδρομής, οι θεατές θαύμασαν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο εσωτερικό της πλατείας (σε καθεστώς parc fermé), όπου και διανυκτέρευσαν.

Ανεπανάληπτη εμπειρία υπερ-ταχύτητας

Βέβαια, οι πιο τυχεροί απ’ όλους ήταν οι τρεις νικητές του διαγωνισμού της COSMOTE, οι οποίοι κέρδισαν θέση συνοδηγού στο αγωνιστικό αυτοκίνητο του κορυφαίου Έλληνα οδηγού Λάμπρου Αθανασούλα, στα δοκιμαστικά της ειδικής διαδρομής στην Κορινθία! Απολαύστε…

Cosmote 5G Rally Stories: Η πρωτότυπη σειρά για το Ράλλυ Ακρόπολις

Την ευκαιρία να μάθουμε άγνωστες πτυχές και συμβάντα, ενός από τα πιο ιστορικά Ράλλυ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, μας δίνει η COSMOTE μέσα από την πρωτότυπη σειρά μίνι επεισοδίων στο YouTube κανάλι της.

Άγνωστες ιστορίες ανθρώπων που έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με το φημισμένο Ράλλυ Ακρόπολις, βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Μεγάλοι Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές του Ράλλυ Ακρόπολις («Ιαβέρης», Κώστας Στεφανής, Malcolm Wilson, Michele Mouton κ.ά.) διηγούνται με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, ιστορίες από τη διοργάνωση που έχουν μείνει χαραγμένες βαθιά στη μνήμη τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις