Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οι Θεσμοί ήδη γράφουν το κείμενο της συμφωνίας – Πότε θα παραδοθεί στην κυβέρνηση

Οι Θεσμοί ήδη γράφουν το κείμενο της συμφωνίας – Πότε θα παραδοθεί στην κυβέρνηση

Στο τελικό στάδιο μπαίνει η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Θεσμοί άρχισαν να συντάσσουν ένα κείμενο συμφωνίας.

Πρόκειται για συνήθη πρακτική, επισήμανε στο newsit.gr κυβερνητική πηγή με γνώση του θέματος και πρόσθεσε ότι αυτή η πρακτική είχε ακολουθηθεί σε όλες τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, όχι μόνο με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι το κείμενο των Θεσμών θα παραδοθεί στην κυβέρνηση το Σάββατο το βράδυ ή το αργότερο την Κυριακή το πρωί.

Στη συνέχει οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις λέξη τη λέξη επί του κειμένου των Θεσμών με στόχο να καταλήξουν σε ένα τελικό κείμενο συμφωνίας ως τις 22 Νοεμβρίου που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών.

Στην περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, τότε θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και η επεξεργασία του κειμένου μέσω τηλεδιασκέψεων με στόχο να είναι έτοιμο το κείμενο και να παρουσιαστεί στο Euro Working Group, το οποίο με την έγκρισή του ανοίγει το δρόμο για να συζητηθεί η πρόταση του ESM για τη βραχυπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε