Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι Τούρκοι αλωνίζουν και το Λιμενικό… κοιτάζει! Εξώδικο των Ελλήνων ψαράδων

Οι Τούρκοι αλωνίζουν και το Λιμενικό… κοιτάζει! Εξώδικο των Ελλήνων ψαράδων

Εξώδικο προς το υπουργείο Ναυτιλίας, το Αρχηγείο του Λιμενικού και τη Διεύθυνση Ελέγχου Ναυτιλίας έστειλαν 36 Έλληνες ψαράδες με αφορμή τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων από Τούρκους ψαράδες. Η καταγγελία τους είναι πως ενώ υπάρχει παράβαση του νόμου οι υπηρεσίες δεν κάνουν το παραμικρό για να μην αυξηθεί η ένταση με την Τουρκία!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” οι Έλληνες ψαράδες αναφέρουν πως “Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής τους ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα”.
Για όσους αναρωτιούνται γιατί το Λιμενικό δεν έκανε τίποτε παρά το γεγονός ότι έπιασε “στα πράσα” τους Τούρκους ψαράδες η απάντηση έρχεται από το ίδιο εξώδικο.
“Στις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις τους προς τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η απάντηση που έχουν λάβει είναι “ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αντί να αποτρέψουν και να συλλάβουν τους, επί σειρά ετών, παράνομα λυμαίνοντες τα ελληνικά χωρικά ύδατα Τούρκους αλιείς, μένουν απλά παρατηρητές και έτσι τα τουρκικά σκάφη κερδίζουν αλιευτικά πεδία όλο και πιο δυτικά, κυρίως προς την ηπειρωτική Ελλάδα.
Η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να «καταλαμβάνει χώρο» με «ειρηνικά μέσα» προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους «χρησικτησίας» θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων”.
Με άλλα λόγια φαίνεται ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ακολουθούν πολιτική κατευνασμού… ακόμη και απέναντι στις τουρκικές τράτες!

Οι ψαράδες υπενθυμίζουν ότι έχουν απειληθεί, μάλιστα οι Τούρκοι έχουν κάνει και χρήση όπλων, και περιγράφουν ότι στο θρακικό πέλαγος όπου τα ελληνικά σκάφη είναι 30 καταφθάνουν ως και 100 τουρκικά σκάφη τα οποία δρουν χωρίς κανείς να τα ενοχλήσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις