Ελλάδα

Οι τούρκοι αποκάλεσαν τον Πατριάρχη… Ρωμιό και όχι Οικουμενικό!

Έκοψαν τον όρο "Οικουμενικός" από την επίσημη μετάφραση της έκθεσης προόδου

Στην φετινή Έκθεση Προόδου της ΕΕ για την Τουρκία γίνεται ειδική αναφορά στο ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σε λειτουργία στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά».
 
Στην τουρκική μετάφραση της Έκθεσης όμως που εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων αφαιρέθηκε η λέξη «Οικουμενικός» και αντικαταστάθηκε με την διατύπωση «ο Ρωμιός Ορθόδοξος Πατριάρχης».
 
Η Άγκυρα συνεχίζει να μην αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «Οικουμενικό» για το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την χρήση του τίτλου στο εξωτερικό, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απολογήθηκαν οι 14 εκ των 22 συλληφθέντων - μελών στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: «Οι εταιρείες μου είναι νόμιμες» λέει ο υπαρχηγός
Οι 11 εκ των συλληφθέντων οδηγήθηκαν ενώπιων του εισαγγελέα. σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ πρώτος απολογήθηκε ο 39χρονος φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων
Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων