Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι “τζιχαντιστές” των Εξαρχείων – Τι “βλέπει” η αστυνομία

Εξάρχεια

Συναγερμός έχει σημάνει στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για -υπό κατάληψη- κτίριο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπου διαμένουν αλλοδαποί που έχουν εκδηλώσει την συμπάθεια τους στον Ισλαμικό φονταμενταλισμό και σε κηρύγματα μίσους εναντίον του Δυτικού τρόπου ζωής.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλλοδαποί που διαμένουν στο συγκεκριμένο κτίριο, όλοι άνδρες, έχουν φθάσει στο σημείο να ζητούν χρήματα με το πρόσχημα της παροχής “προστασίας”, σε ομάδες ατόμων που έχουν παραβατική συμπεριφορά και συγκεκριμένα στους αλλοδαπούς που πωλούν λαθραία τσιγάρα, με ορμητήριο το πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκεκριμένοι μετανάστες, όταν παίρνουν τα χρήματα προκειμένου να αφήνουν τους “τσιγαράδες” να πωλούν ανενόχλητοι τα λαθραία τσιγάρα, τους λένε με ύφος σοβαρό πως τα χρήματα προορίζονται: “…για ιερό σκοπό”.

Όλα αυτά τα δεδομένα έχουν φθάσει στα “αφτιά” των ειδικών υπηρεσιών από κατοίκους και θαμώνες της περιοχής, οι οποίοι είναι φύσει και θέσει ενάντια στο θρησκευτικό φανατισμό και κυρίως στο νέο βάρβαρο ρεύμα του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού.

Άλλωστε, οι μετανάστες που διαμένουν στο συγκεκριμένο κτίριο είναι απομονωμένοι από τους θαμώνες της περιοχής και δεν έχουν καμιά υποστήριξη.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως λίγο τους ενοχλεί, καθώς οι ίδιοι έχουν οργανώσει ένα ιδιότυπο “κλαμπ” και πραγματοποιούν ακόμα και “περιπολίες πέριξ” του κτιρίου που διαμένουν, προκειμένου να αποφύγουν αντιδράσεις από ομάδες ατόμων που αντιδρούν στο τυφλό θρησκευτικό φανατισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη το κτίριο αλλά και οι διαμένοντες σε αυτό έχουν τεθεί σε στενή παρακολούθηση από τις Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αρχικά το τι γίνεται και λέγεται στο εσωτερικό του και παράλληλα να διαπιστωθεί με ποιους άλλους ομοθρήσκους τους έρχονται σε επαφή στην Αθήνα οι διαμένοντες σε αυτό.

Βέβαια, ανάλογα με τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν σε βάρος τους είναι δυνατόν να γίνει επιχείρηση σύλληψής τους, στην περίπτωση που φθάσουν επίσημες και επώνυμες καταγγελίες στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, κυρίως για το γεγονός πώλησης “προστασίας”, όχι μόνο σε άτομα που πωλούν λαθραία τσιγάρα, αλλά ακόμα και μικροεμπόρους ναρκωτικών με την προτροπή μάλιστα πως τα χρήματα “… προορίζονται για ιερό σκοπό”.

Άλλωστε μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε το κήρυγμα μίσους εναντίον του Δυτικού τρόπου ζωής από αυτόκλητο Ιμάμη, σε κατάστημα στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση από τις Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις