Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι «Ζωές μεσίστιες» της Ελένης Νίκα ξεκίνησαν και επισήμως το ταξίδι τους από τον Πειραιά

Οι «Ζωές μεσίστιες» της Ελένης Νίκα ξεκίνησαν και επισήμως το ταξίδι τους από τον Πειραιά
Η Ελένη Νίκα υπογράφοντας το βιβλίο της «Ζωές μεσίστιες»

Το βιβλίο της Ελένης Νίκα «Ζωές μεσίστιες» κυκλοφορεί ήδη, ωστόσο η παρουσίασή του έγινε το βράδυ της Τετάρτης, μόλις το επέτρεψε η άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού…

Στην Τερψιθέα, στην καρδιά της πόλης που γεννήθηκε η Ελένη Νίκα, στον Πειραιά, φίλοι και αναγνώστες υποδέχθηκαν και επισήμως την πρώτη συγγραφική προσπάθειά της, η οποία αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή, κερδίζοντας τις πιο θερμές κριτικές.

Για το βιβλίο της Ελένης Νίκα μίλησαν η συγγραφέας Ελένη Νανοπούλου και η συγγραφέας Μαριάννα Παπουτσοπούλου.

Αποσπάσματα από τις «Ζωές Μεσίστιες» διάβασε ο ηθοποιός Μάνος Λιγνός ενώ το βιβλίο «τραγούδησε» ο φίλος της Ελένης Νίκα, Παντελής Θαλασσινός.

Οι «Ζωές μεσίστιες» είναι ιστορίες που περνούν μέσα από το πάρκο της ζωής και σε δημόσια θέα ζητούν τη δεύτερη ματιά μας, την ανθρώπινη. Άνθρωποι που περπατούν δίπλα μας, τους κρίνουμε, τους περιγελάμε, τους θαυμάζουμε, τους φοβόμαστε, μένοντας σε αυτό που φαίνεται…

Είναι πράγματι δυνατός αυτός με τα φουσκωτά μπράτσα; Ο ναρκομανής είναι ο μόνος υπεύθυνος για την εξάρτησή του; Ο αλλοδαπός είναι ένας επικίνδυνος ξένος; Ο συγγενής έχει πάντα αγνές προθέσεις; Ο επιτυχημένος είναι και ευτυχισμένος;

Μια γυναίκα που σκοπός της ζωής της είναι να γίνει μάνα. Ένας ερωτευμένος ηλικιωμένος. Ένας ομοφυλόφιλος νέος. Ένας άντρας με αυτισμό που δίνει διαφορετικό νόημα στις λέξεις. Μια γυναίκα-σύμβολο σε γειτονιά μιας άλλης εποχής. Ένας υπέρβαρος άντρας. Ένα κορίτσι που δεν το άφησαν να ακολουθήσει το όνειρό του. Ένα αγόρι που ψάχνει απεγνωσμένα εκείνη που τον εγκατέλειψε. Τι σχέση έχει με όλους αυτούς ένας άστεγος; Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

Ποια είναι η Ελένη Νίκα

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε σε μαγική γειτονιά που, μαζί με τη οικογένειά της, πρόσφερε στη ζωή της όσα μέχρι σήμερα της δίνουν δύναμη και έμπνευση. Τελείωσε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στην ειδική αγωγή με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες και τον αυτισμό. Εργάστηκε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε δημόσια σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.
Μέχρι σήμερα αποδέκτες της γραφής της ήταν οι φίλοι της για τις ιστορίες της και οι μαθητές της για τα παραμύθια της. Η συλλογή διηγημάτων «Ζωές μεσίστιες» είναι η πρώτη απόπειρα να ελευθερώσει μερικές από τις ιστορίες της, να τις αφήσει να ταξιδέψουν, με την ευχή να καταφέρουν να συνομιλήσουν με όσους συναντηθούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις