Τετάρτη, 17 Απρ.
24oC Αθήνα

Οικονόμου σε Live News: Η ελληνική αστυνομία δεν είναι παρακράτος

Οικονόμου σε Live News: Η ελληνική αστυνομία δεν είναι παρακράτος

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα αλλά και για την διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς αρχικά για την διαχείριση της πανδημίας, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στα Βαλκάνια, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα βόρεια σύνορά μας. Υπάρχει επιβαρυμένο τοπίο και εμείς ολοκληρώνουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα την Δευτέρα θα μπει σε εφαρμογή. Θα υπάρχουν έλεγχοι σε συνεργασία πολλών φορέων».

Επιπλέον ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να μην υπάρξει χαλάρωση στο εσωτερικό της χώρας «Η κυβέρνηση είναι εδώ, μελετά, ανησυχεί, συμβουλεύεται τους επιστήμονες και λαμβάνει την κατάλληλη στιγμή, τα κατάλληλα μέτρα».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη (9/7) με φόντο την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τις διαδηλώσεις.

Αναφορικά με την καταγγελία ότι ένας εν ενεργεία αστυνομικός επιχείρησε να εμποδίσει συναδέλφους του από το να συλλάβουν κάποιον που εμπλέκεται στα επεισόδια, τόνισε ότι «ισχύει».

«Υπήρξαν σχετικές καταγγελίες, έχει σχηματιστεί δικογραφία, έχει συλληφθεί, ήδη κρατείται και ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή, η οποία διέταξε να παραταθεί η κράτησή του και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο». Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «θλιβερό περιστατικό».

«Το να συμμετέχει ένας αξιωματικός σε ένα μπλοκ διαδηλωτών και αντί να κρατήσει ουδέτερη στάση ή να συνδράμει τον συνάδελφό του, στο πλαίσιο της προσπάθειας να συλλάβει άτομο το οποίο βιοπραγούσε εναντίον των αστυνομικών, να προσπαθεί να τον απελευθερώσει».

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι εν λόγω αστυνομικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και «διερευνάται ακριβώς τι συνέβη».

«Ο αστυνομικός στη Βουλή βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία»

Ερωτηθείς για τη φωτογραφία που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο Νίκος Βρούτσης και στην οποία σύμφωνα με τον ίδιο απεικονίζεται ένας μαυροφορεμένος αστυνομικός να συντονίζει από το προαύλιο της Βουλής τα επεισόδια με γουόκι τόκι, ο κ. Οικονόμου τόνισε:

«Είναι τραγικό. Απορώ πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έπεσε σε τέτοιο ατόπημα. Ένας εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος επιτελούσε την υπηρεσία του, διατεταγμένη στο προαύλιο της Βουλής, και ο οποίος με τον ασύρματο της Αστυνομίας να θεωρηθεί “συντονιστής μπαχαλάκηδων” όπως ψευδώς υποστήριξε στη Βουλή ο κ. Βρούτσης»

Όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου: «Ήταν αστυνομικός, παρακολουθούσε και συντόνιζε την εξέλιξη και ενημέρωνε τις αστυνομικές δυνάμεις και για τον σκοπό αυτό και θα τον βγάλουμε και προβοκάτορα. Πρέπει να τελειώσουν αυτά τα πράγματα. Η ελληνική αστυνομία δεν είναι παρακράτος, είναι δημόσια δύναμη, ελέγχεται από τους θεσμούς του κράτους και εφαρμόζει το Σύνταγμα».


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις