Ελλάδα

Οινούσσες: Αυτοί είναι οι διωκόμενοι Τούρκοι ακαδημαϊκοί που διασώθηκαν

Ζευγάρι ακαδημαϊκών και τα δυο παιδιά τους ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου στις Οινούσσες. Ο Γιουσούφ Ντενίζ ήταν καθηγητής σε πανεπιστήμιο στο Ικόνιο και τον καθαίρεσαν. Αντιφρονούντες και οι άλλοι τρεις από τους διασωθέντες. Ένα βρέφος, τέσσερα παιδιά και δυο γυναίκες πνίγηκαν όταν αναποδογύρισε η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία.

Μία ημέρα μετά το ναυάγιο στις Οινούσσες, στο οποίο επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τα τουρκικά ΜΜΕ αρχίζουν να δημοσιεύουν στοιχεία των διασωθέντων.

[read4more]

Ανάμεσα στους 12 ανθρώπους (πέντε άνδρες, τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά) που διασώθηκαν στο ναυάγιο στις Οινούσσες, είναι οι Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ, Ναζίρ Ισίκ, ο Γιουσούφ Ντενίζ και η Αριφέ Γιουσούφ. Οι δύο τελευταίοι είναι παντρεμένοι και επέβαιναν στο σκάφος μαζί με τον εξάχρονο γιο και την δίχρονη κόρη τους, που νοσηλεύονται.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Γιουσούφ Ντενίζ είναι καθηγητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας και καθαιρέθηκε από τη θέση του με το υπ’ αριθμόν διάταγμα ΚΗΚ 672, που αφορά στους υπόπτους για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

deniz
Ο Γιουσούφ Ντενίζ

Η Αριφέ Γιουσούφ είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μεβλανά και επίσης έχει κατηγορηθεί ως ύποπτη για σχέσεις με γκιουλενιστές.

Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως και οι άλλοι τρεις διασωθέντες, των οποίων τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, είναι αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το Αιγαίο έγινε ξανά υγρός τάφος για πέντε παιδιά (ανάμεσά τους ένα βρέφος) και δυο γυναίκες που βρίσκονταν στη μοιραία βάρκα που αναποδογύρισε το πρωί της Παρασκευής (27.09.2019) στις Οινούσσες. Θύματα αυτή τη φορά Τούρκοι πολίτες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις διώξεις του Ερντογάν.

navagio oinousses
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί, όταν μια βάρκα με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων ανατράπηκε στ’ ανοικτά των Οινουσσών. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τρία σκάφη του Λιμενικού και δυο της Frontex αλλά και ελικόπτερα. Κλήθηκε για βοήθεια μέχρι και το πλοίο της γραμμής ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ.

Πλήρωμα σκάφους της FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά 12 ανθρώπους, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

navagio oinousses
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από kronos8.news

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κακοκαιρία Kristin σαρώνει την Ηλεία: Κατολισθήσεις και πλημμύρες σε δρόμους και υπόγεια – Κατέρρευσε τοίχος σπιτιού
Εκτεταμένες ζημιές σε ολόκληρη την Ηλεία από τις σημερινές καταιγίδες και βροχές - Επιβαρυμένα τα εδάφη από το πέρασμα της προηγούμενης κακοκαιρίας - Δείτε φωτογραφίες
Βάρδα
Ασφυξία στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Επιβαρυμένη είναι η εικόνα και στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου.
Μποτιλιάρισμα
Η κακοκαιρία Kristin χτυπά για 24 ώρες με καταιγίδες Αττική, Ιόνιο και άλλες 6 περιοχές: Νέα επιδείνωση από το Σαββατοκύριακο
Καταιγίδες, βροχές, ισχυροί άνεμοι και χιόνια θα σαρώσουν την χώρα από το Σαββατοκύριακο - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου
Βροχές
Χωρίς ίχνη κακοποίησης το βρέφος που έχασε τη ζωή του στην Καλλιθέα - Η εξήγηση των γονιών του για τη μεταφορά του σε κτηνιατρείο
Στο «Αγία Σοφία», το ιατρικό προσωπικό έδωσε μάχη επί περίπου 40 λεπτά για να το επαναφέρει, ωστόσο, παρά τις εντατικές προσπάθειες ανάνηψης, το βρέφος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή
Καλλιθέα: Χωρίς ίχνη κακοποίησης το βρέφος που έχασε τη ζωή του – Η εξήγηση των γονιών του για τη μεταφορά του σε κτηνιατρείο
«Υπάρχουν παιδιά που δεν ξέρουν ότι χάθηκε η μητέρα τους» – Μαρτυρίες ψυχολόγων για τις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης στη Βιολάντα
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι συγγενείς δεν έχουν βιώσει ακόμη τον μεγάλο πόνο καθώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον χαμό των ανθρώπων τους - Σε άρνηση οι περισσότεροι από αυτούς
Το κατεστραμμένο εργοστάσιο της Βιολάντα
Σε πορτοκαλί συναγερμό για την επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους - Βροχές και στην Αττική
Η ΕΜΥ μάλιστα αργά το βράδυ της Τετάρτης (28.01.2026) επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με την πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες νερού να παραμένει
βροχή